Sunday 5 January 2014

Fundul sau fața?

Incepând cu 30 de ani o femeie trebuie să aleagă între fund sau față...se zice în cultura de stradă franceză și alegerea lor se vede… riduri sofisticate și trupuri zvelte la tot pasul. Cam asta e realitatea mais c est pas facile... Dar deloc! Gândiți-vă. Faceți calcule și veți vedea.

Dacă vrei să-ți păstrezi un derriere mic și obraznic trebuie să te supui unei diete simple ce se rezumă la a face foame și mișcare toată viața. Mizând pe un fund zvelt, vei fi ales în dauna fetei tale ce se va rida cu viteză.

Limba, un fenomen social, ne explică că orice ai face nu se poate așadar să ai și buzele unse și slănina în pod, sau cum mai zice și o altă vorbă subtilă românească... obrazul subțire cu mare cheltuială se ține, meleagurile noastre tranșând astfel problema alegând sentimental fața, nu-i asa, semn de profunzime, ochii chiar ridați sunt fereastra spre suflet și de aici, fundurile noastre românești la portțle orientului.

Ca bărbat hetero în fata unei femme de 30 ans, de vei alege fața, vei fi un romantic incurabil dar cam bănuit de asexualitate și medieval, dacă optezi pentru fund, un spitit lejer și abject.

Ei, cu toții suntem de acord că ne dorim un corp de statuie grecească, sănătos deci armonios, întretinut și civilizat, dar civilizația presupune reținere...

Așadar viața e un chin dacă vrei să te ții bine, să rămâi în joc, să amăgești bătrânețea ce degradează, sfeclește și urâțeste. Să nu mai mănânci prostii ca să te ții slabă, deci să-ți omori dacă nu chiar trupul, oricum plăcerile si viciile.

Una dintre frivolitățile la care o femeie trebuie să renunțe dacă vrea o față mai neîncrețita, e și la țigări, compania singurătății noastre…bată-le vina, țigările care o țin și fină de cele mai multe ori...Insă dacă te gândești la o altă vorbă din cultura pop franceză ce-i aparține parcă lui Serge Gainsbourg, si j avais a choisir entre une derniere cigarette et une derniere femme, je choisirais la cigarette... atunci dacă tot nu e nimic chipurile de făcut, nu mai bine să fumăm cu toții liniștiți...cu umor?

45 comments:

  1. Of, ce tare e articolul! Desigur alegem le derriere si fumatul :)

    ReplyDelete
  2. LOL. Je ne veux pas travailler, je ne veux pas dejeuner, je veux juste oublier et puis je fume..

    ReplyDelete
  3. :o) fund zvelt si riduri sofisticate care le dau un farmec aparte ... :o) mie imi plac foarte mult frantuzoaicele la varsta a doua.ingrijite si frumoase (frumoase pentru ca sunt ingrijite) ... dar pentru fundul zvelt se munceste din greu, iar ridurile sofisticate se intretin cu creme scumpe ;o)

    ReplyDelete
  4. Anonim: Multumesc pentru alegere. Sa inteleg ca oricum ai frumusetea fetei, de aici increderea in tine...

    Maria: Cam asa ceva, hahaha, dar cum e: je veux juste oublier ou l oublier? Desi ai dreptate, e acelasi lucru:) Si, altfel, ce alegi la o adica?

    Fanfan: Ei sofisticate pentru riduri, e asa un eufemism, nu, pentru ca le apreciem munca si efortul pe partea cealalta.. Asadar vei alege modelul frantuzesc?

    ReplyDelete
  5. si daca ai o fatza ca de fund, atunci ce mai e de ales? :)

    ReplyDelete
  6. :) Ah, pai atunci e cel mai simplu, n ai de ales, prin urmare, mergi pe ce se poate, adica pe fund..
    Comentariul va fi, mai, nu e prea draguta, dar are un derriere...oau! Ce zici?

    ReplyDelete
  7. Vera, ha, ha, ha. Multumim! Ei, si tu acum, e foarte original:) suntem doi best friends care flanam pe aici..
    Altfel, subiectele tale sunt foarte tari, unul dintre ele este chiar in lucru, ah:), si le vom publica cu dedicatie pentru tine sub forma asa de coloana, ca poeme nu scriem iar sms ul e forma ce te a consacrat pe tine:)

    ReplyDelete
  8. ahaaa, deci domnu' revelion e de fapt doi domni?
    merci, astept cu nerabdare coloana cu pricina, am pariat deja cu mine insami pe unul din cele 3 subiecte si sint curioasa sa vad care dintre noi va cistiga!

    ReplyDelete
  9. Pai am ales modelul french ;)
    Si subscriu la cea mai buna coloana cinic- sociala! Nu prea citesc altceva in romaneste..

    ReplyDelete
  10. chiar ma gandeam sa urmez modelul frantuzesc ... cu exceptia tigarilor ;o) cu toate ca din cate observ nu fumeaza chiar asa de mult. chiar imi plac mult frantuzoaicele la varsta a doua ... ingrijite, elegante, parfumate ... cu siguranta o sa le urmez modelul :o)

    ReplyDelete
  11. ai o leapsa. e buna. ia'o. fa ce vrei din ea. ia'o.

    ReplyDelete
  12. btw genial citatu din monsieur G. nu'l stiam.

    vezi, in cultura ghilotinei oamenii invata sa'si puna intrebari de genu asta, cu ultima dorinta etc.

    ReplyDelete
  13. pentru ca sunt in target, pot sa iti mai dau o alegere..femeia cu o poveste frumoasa, femeia care deskide orizonturi cand deschide gura; femeia care imbogateste si echilibreaza, nu? , aceste virtuti si potente ale lui 30...
    necazul e ca trebuie sa treci de fata sau de fund, depinde, ca sa ajungi sa asculti :)nu e fair dar foarte adevarat;

    ReplyDelete
  14. @Vera, pai de abia astept postul, si te urmarim!

    @Maria, merci beaucoup! Exagerezi desigur, dar oricum esti charmante..Si vad ca modelul french e cel mai votat:)

    @Fanfan: Inteleg ca la tine inca nu e cazul, dar oricum cum esti in France, trebuie sa iei ce e mai bun, nu?

    Strelnikov: Ha, ha, ha...pana nu de mult si in Algeria:) dar finele vorbei lui S.G. e ...parce que c est plus facile a jeter...
    Si oau, merci pentru leapsa!

    @Anonim: Ai scris foarte precis, adevarat, nu mai e nimic de adaugat.. Totusi, tu mi vorbesti de amor deja, si ala e cosa mentale, nu...si o femeie sofisticata de obicei e atenta si nu se delasa sau compenseaza.
    Si, hai, zi ne ce ai ales?

    ReplyDelete
  15. Ouch, asta a fost o lovitura care a mers pana in fundul sufletului meu! :)

    ReplyDelete
  16. Da, Anonim, hahaha, cum ai mers tu la fond! Fundul sufletului conteaza:) desi si el se erodeaza cu vremea, pana ce nu mai ramane din noi decat indepartarea..ah..

    ReplyDelete
  17. Mie mi se pare ca pornesti de la o premisa gresita : cred ca barbatii (si nu femeile) trebuie sa aleaga intre derriere si visage si asta dintotdeauna. cum de la 30 incolo poate e mai greu sa le primeasca as a package trebuie sa se decida odata ce prefera :)
    femeia nu prea are de ales si ii ramane grija fundului. faza cu sportul si cumpatarea (ce concept hazliu) ptr ca in privinta fetei de obicei factorii genetici isi spun cuvantul. si paradoxal, femeile cu ten gras sau cu 10-20 de kile peste norma nu au riduri pana foarte tarziu ptr ca grasimea le face pielea mai flexibila :)
    and to make the matter even more complicated, ce facem cu sanii? pe cand stateam in camin am cunoscut o fata cu corpul ca de pitic, fund mare si aproape patrat, fata paroasa cu mustata neagra si sani superbi! cum stiu? pai umbla intr-un timp cu o bluza subtire si mulata si fara sutien. sani mai misto ca ai ei n-am vazut in viata mea si am vazut destui fiindca noi fetele ni-i aratam des intre noi.
    So. what's it going to be?

    ReplyDelete
  18. domle esti un cinic incorigibil. excelent.

    ReplyDelete
  19. @morning: sanii chiar nu conteaza. dupa cum observi si tu - ii au toate mustacioasele. mi se par chiar de prost gust, outdated in sec 21 :)

    ReplyDelete
  20. @ strelnikov
    :))))))) hai c-am ras vreo 2 min! deci nu facem nimic cu sanii :))

    am amintit de ei ptr ca de ex in franta se face topless fara probleme iar in italia dimpotriva fetele isi expun fundurile in tanga si nu fac aproape deloc topless. de aici indraznisem ca conchid ca daca in it fundul este obsesia barbatilor, atunci in fr poate sanii sunt si ei importanti.
    so, in cazul asta cred ca trebuie sa iti gasesti o asiatica :) (dar ai grija ca unele au mustata neagra)

    ReplyDelete
  21. btw in cult (de strada) ro nu se incurajeaza mentinerea unui derriere mic si obraznic pana va vremea senectutii, dimpotriva femeia este sanctionata prin caracterizarea "din spate liceu, din fata muzeu" :)

    ReplyDelete
  22. @1morning: Ha, ha, ce am mai ras. Dar stai o clipa.. Cu genetica cu ridurile sunt de acord, ai pus punctul pe g:) insa de vrei un dos mic tre sa te tii slaba, si deci ridata, cam asta e de la o varsta, cu gena buna sau nefericita. Si unde e feminismul din tine? Cum naiba sa i lasi pe barbati sa aleaga?! Sau sunt de acord cu alesul daca si ele sunt puse sa opteze tesitul, the boobs, burta si celelalte avataruri ale barbatiilor:(

    @strelnikov: Vai cat rad...si da trebuie sa incetam cu cinismul ca nu se mai poate:)..

    ReplyDelete
  23. @sorbona: din contra - keep it cynical. abia daca stiu 3-4 bloguri [autentic] cinice, din apx 50 000 :)

    @morning: pai frate'miu e'nsurat c'o vietnameza, se pare ca e o gena in familie :)

    ReplyDelete
  24. @Strelnikov: Te am inteles foarte bine, boierule:), dar sa fim cinici in intelesul vechi al termenului, mai fara ostentatie, desi in Romania e tare greu sa nu fi vehement negativ in contra conventiilor..

    Vezi cu asiaticele, tot la Houellebecq, dragutul de el ajungem..deh, daca stiu sa ofere placere si astea din vest vor cariera:)

    ReplyDelete
  25. Ha ha si eu am ras :) pai ce-are feminismul cu gravitatia? dupa o anumita varsta everything starts pointing down under- that is fact...ori poate tu-ti inchipui ca feministele nu fac sport :)) so femeia n-are de ales. daca vrea, face sport ca sa-si mentina fundul ptr ca fatza fuseram de acord ca se rideaza oricum...deci n-are de ales intre fata si fund. de ales are barbatul, intre o fata cat mai putin ridata si un fund bine conservat. this is also a fact si n-are a face cu feminismul. si normal ca si femeile aleg intre un fund osos si unul obez cine zice ca nu :)

    ReplyDelete
  26. Feminismul, legat de felul cum pui problema de alegere.. Adica nu alege barbatul ci aleg amandoi posibili parteneri:) Femeile pot sa aleaga 5 kile in plus pe ele si isi intind pielea cu nitica grasime din interior:).. si barbatul ia ce e pe piata.

    ReplyDelete
  27. hai mai ca nu trebuie sa precizez ca nu numai barbatu alege..ce, suntem la gradinita? :)

    ReplyDelete
  28. Ce legatura are feminismul cu alegerea barbatilor(derriere ou visage) si cu felul in care se conserva femeia? Adica, by default, “feministele” sunt niste ofilite?! Iar femeile de cariera, cam tot pe acolo ?
    Pai daca ar fi sa plecam de la premisa asta generalizatoare si paguboasa, barbatilor, dupa 30 de ani nu le mai ramane decat cinismul, autoironia, dressingul cu bere si burta croita pe masura. A, si portofelul burdusit sau masina „haute-couture” care compenseaza pentru toate lipsurile din lume (inclusiv pentru placerea irationala de a privi 90 de minute cum alerga vreo 20 de semeni de-ai lor dupa o singura minge...).
    Nu, e clar ! Nu pot desprinde decat o singura concluzie : femeile dupa 30 de ani (de cariera si prada gravitatiei – de parca anti-gravitatia sau statul in cap, ar fi the new wave) ar trebui fie sa-si cumpere un Porsche, fie sa-si etaleze portofelul burdusit in buzunarul (din spate, evident !) al pantalonilor feministi !
    Ah, asta era ! - feministele, care stau „cu picioarele pe pamant” cad mult mai repede prada gravitatiei decat frivolele asiatice care…mda, nu-si prea tin picioarele pe pamant, nu-i asa?

    ReplyDelete
  29. @anonim: Sa inteleg ca nu esti feminista?:)

    Asta cu femisnismul era o indemnare pe care i o faceam lui 1 morning in comentariul ei caci nu intelegeam de ce propunea ca barbatul trebuie sa aleaga.. In rest, asa da, asta dorim, revolta si umor:)

    ReplyDelete
  30. dap ... o sa le fur secretul frantuzoaicelor ;p

    @morning: "din spate liceu, din fata muzeu" .. haha e mai bine oricum decat din spate gradina zoologica, din fata muzeu de istorie ;p

    ReplyDelete
  31. ba sa stiti ca se poate si popou de randunica si mutra cu riduri in limitele decentei.
    mama nu fumeaza si nici nu mananca.
    si de cand avea 20 de ani nu merge la somn si nici nu se trezeste fara sa aplice pe ten o crema hidratanta banala.
    mama are 40 de ani si arata de'ti musti degetele!

    ReplyDelete
  32. @Fanfan: Desi,de darul contrazicerii, daca ii intrebi pe les hommes francezi:)

    @Ana: Pai vedeti ca se poate, domnule..(insa auzeam din povestile mamelor de pe vremea lui Ceausescu ca in cremele autohtone, doamnele de la laborator puneau aracet si isi luau ele acasa substanta mirifica, asa ca nu a fost usor..)

    ReplyDelete
  33. hai sa fim seriosi, ia sa calculam cat a trecut de la revolutie. aproape 20 de ani,nu?
    mama are 40. easy like that, nu a avut treaba cu sistemul acela cu aracetul:))

    ReplyDelete
  34. Da mai Ana, intelesesem, ziceam de trecutul femeilor noastre nu de mama ta europeana:)

    ReplyDelete
  35. din cate am obs eu, frantuzoiacele merg pe nude-makeup. probabil ca investesc mai mult in cremele scumpe anticelulitice pour le derriere... in fond, pe fatza mai poti pune o perna a un certain moment (chiar daca imaginara), dar cand pui mana pe un fund cat casa poporului... :) deci vive le derriere :).

    ReplyDelete
  36. :) Et vive nous memes, Rayuela! S a votat fundul.
    E un aparent nude make up ce presupune aplicare de creme scumpe impotriva ridurilor si machiaj pal ce vine din conventia lor lifestyle rafinat, fara strident si opulenta ce se completeaza in gri si negru vestimentar, nu?

    ReplyDelete
  37. Frate, cat de greu e sa fii femeie:))
    Stefan

    ReplyDelete
  38. Ehe, femeie nu oricum ci frumoasa e greu! Zicea si Baudelaire, Que c'est un dur métier que d'être belle femme..

    ReplyDelete
  39. yes, indeed, vad ca te pricepi la make-up :) nu tre sa aplici neaparat creme scumpe, dar cred ca ele, en general, investesc la fel de multi bani si in chestile de ingrijire pt ten dar si in cele pt fund :) sa inteleg ca esti la randul tau fan al makeup-ului nude?sau preferi opulenta machiajelor de pe malul dambovitei?:)

    ReplyDelete
  40. @Rayuela: Clar, make up nude. Opulenta machiajelor de pe dambovita:) la 8 dimineata doar ca sa radem.. Si tu?

    ReplyDelete
  41. et moi a la francaise, biensur:P

    ReplyDelete
  42. sorbona,asa cum ti-am spus sunt targetata si nu, simptomatica femeii de la 30 in colo e mult mai complexa; nu vorbeam mai devreme neaparat de amor..o femeie sofisticata cum spui tu, fascineaza, in general;
    daca ma intrebi ce aleg, aleg fundul, pentru ca este neajutorat;sunt atatea lucruri ce salveaza o fata..surasul, expresia ochilor, un semn distinctiv..buzele..o ridicare din spranceana;pe cand unui fund trebuie macar sa ii dai sansa de a-l privi ; nu?

    ReplyDelete
  43. @Illa: Delicioase remarci! Neajutorat, hahaha. Pe mine m ai convins.

    Si o contrazicere de final, caci in chestiile existentiale:), nu i asa, nu exista alb negru, ii puneam pe prietenii mei masculi sa aleaga, dar, parerile lor sunt impartite:)

    ReplyDelete
  44. Mare dilema, domnilor!
    Ca barbat sa alegi intre fata si fundul unei femei! Alegi fata, ceilalti barbati vor zice: "Ce bine se conserva tipa cu care este asta!" Alegi fundul, barbatii vor zice: "Mama, ce fund datator de vise erotice are tipa astuia!" Iar eu vin si va zic voua: "Ce femeie eleganta, ce tinuta corecta si fata ei, perfect intretinuta, si, ahh, funduletul asta al ei, mai obraznic ca niciodata1!"
    Mare dilema, doamnelor! Greu, greu de tot sa faci un pic de miscare, sa lasi fotoliul si telenovela minune, sa mai sari peste un fel de mincare, sa mai reduci putin din tigari, din cafea, din ciocolata ori prajitura preferata!
    Doamnelor, e atit de usor sa fi femeie! E suficient sa iubesti, sa zambesti, sa fii modesta in frumusetea ta, sa traiesti pentru barbatul iubit....

    ReplyDelete
  45. @ana, eu sunt una din mamele "ceausiste", ca sa zic asa! Si am si fund spiritual si fata apetisanta!

    ReplyDelete