Monday 7 September 2009

Nazistii moralei

Nu vad nici o diferenta intre Eichmann, acel Eichmann, si un militant (pe care l-am cunoscut) pentru dreptul la viata al unor sate.

Rosia Montana nu devine aur si datorita unui om care daca ar putea ti-ar pune pistolul la tampla si te-ar pune sa juri pe zvastica luptei lui ca vei apara pana la moarte o bucata de pamant. Daca nu vei jura, ai putea fi considerat un evreu imputit, un tigan jegos sau o javra de sovietic si ai fi executat cu sange rece. Fiindca nu poate, o face cu o smecherie de comerciant.

Practic, multi din oamenii astia tin degetul pe declansatorul care sa porneasca gazul de la dusuri, loc in care te poti simti confortabil pana cand unul ca ei intra si trage un part.

In fata unui luptator pentru libertatea bradului apusean n-as putea decat sa ma predau si sa-i intind bratul sa-mi treaca un numar pe el, daca as avea ceva de zis impotriva modului in care el vede lucrurile. Viclean si fara scrupule te atrage in mrejele fratiei binelui absolut pana te suge si de maduva oaselor dupa care te arunca la groapa de steril a istorei si daca nu esti cu el esti impotriva lui.

Tot ce le mai lipseste militantilor astora pentru ecologie, dreptul la viata, animale de orice fel este un parpalac de piele pana la genunchi sub care la cingatoare sa poarte un mauser verde si lucios. Poate au avut o copilarie nefericita, o adolescenta de rahat dar asta nu le da dreptul sa le spuna celorlalti ce e bine si ce e rau doar fiindca, dupa parerea lor, ei fac ceva bun. Ei nu fac ceva bun, doar se pun in valoare. Au o parere infieratoare despre lucruile care nu le convin si li se rupe de orice ar putea genera nevoia de a nu crede in lucrul ala pe care ei il tin in dintii lor ascutiti de animale pradatoare.

Militantii, acesti che guevara la fel de sangerosi, vad doar o fata a problemei la fel cum ceilalti, cei care distrug lucrul pentru care pol potii lupta, vad cealalta fata. Intre timp, noi, la mijloc, trebuie sa le suportam aerele si lacomia unora de confirmare sociala si a celorlalti de bani. Lupta lor devine o lupta pentru putere indiferent de tabere si, in final, tot la profit se rezuma totul si pentru unii si pentru ceilalti, fiindca, nu-i asa, puterea seduce cand incepi sa-i simti mirosul de piele din masina ta luxoasa.

Si pana la urma, toti acesti nazisti ai moralei uita esentialul din orice "salvati" ipocrit, uita sa strige:

Salvati oamenii!

11 comments:

  1. impeccable, monsieur.

    ReplyDelete
  2. mauser e o marca de pistoale care se purta in ww2 la nemti. sa nu intrebi ce e ww2 :)

    ReplyDelete
  3. se purtau, as in erau in trend? :))

    ReplyDelete
  4. Salvati oamenii! LOL. Facem o asociatie?:)

    Parca aud vocile lor: sunt tot felul de oameni rau voitori, stiti, noi incercam sa construim ceva aici, si ne am saturat de cinici si lipsa de initiative..noi vrem sa facem ceva diferit(sic) si credem ca facem bine (am strans 7000 de semnaturi/tone... si iata, Mihaela Radulescu participa ca voluntara..(Bebe, ne au inlocuit macurile de anu trecut? Da, mai, si vezi ca ti au dat si o masina noua sa o incerci) Bun, asa, cum va ziceam, noi vrem o lume mai buna...

    ReplyDelete
  5. @strelnikov
    Multumesc!
    @carmen
    armele au fost pana de curand un accesoriu barbatesc foarte convingator. asta pana au aparut tigarile cu filtru.
    @Maria
    Ar fi tare intr-adevar. Asociatia salvati oamenii - nu lucram decat cu multinationale si nu primim donatii mici.

    ReplyDelete
  6. o comparatie indrazneata si as zice interesanta :) intre militantii eco & co si the natzi guys... pas mal, monsieur, pas mal :)

    but it's fuckin'trendy 2 be eco-friendly, right? people just can't help it... :)

    ReplyDelete
  7. cum?!?..n-a pronuntat nimeni inca the B-word?:))
    da, sunt de acord, e ff enervant sa vezi cum anumiti indivizi monopolizeaza in Ro - de ex ecologia imediat ce simt gustul celebritatii ..pana ajung la stadiul de branduri...

    si da, e dificil sa alegi intre a tolera setea unora de afirmare si a altora de bani..poate depinde care are efecte mai devastatoare..in plus, brandurile astea au asa un aer de impostura..

    si cred ca in general atunci cand dai de o cauza de-asta care incepe cu "salvati" trebuie sa dai la o parte cateva straturi ca sa te poti pronunta in cunostinta de cauza...gen vanitatea cuiva, interese economice..de ex porcaria asta cu modificarea genetica a vacilor ptr a nu simti durere..pute de la o posta..

    iar unele sunt chiar ridicole.. de ex mie nu mi se pare deloc imoral sa port piele si blana etc :)

    ReplyDelete
  8. @rayuela
    Multumesc! Pai e ultima hipstareala. Si e bine sa ne punem probleme de gen dar ce sa le explici oamenilor astora de ecologie cand n-au auzit nici de curatenie la locul de gratar. lucrurile aici se fac de dragul de a se face. iarasi, pro animalierii ar putea sa inceapa prin a explica doamnei cu 30 de caini in fata blocului ca nu e ok ce face si ca daca isi asuma ca are grija de puiuti pai chiar ar trebui sa aibe. degeaba plantezi copaci daca oamenii ii taie cu incostienta ca sa faca focul etc etc etc. ca de obicei rezolvam efecte si nu cauze. treaba de mantuiala.

    @1morning
    pune-te in locul vacii pe care o porti in picioare :)
    si e tare intr-adevar ca b-cuvantul este sinonim cu ecologie in romania.

    ReplyDelete
  9. Excelent..nazistii moralei!.
    E foarte usor sa te ascunzi in spatele unor principii bune, in esenta, si de acolo, din spatele lor, sa arunci cu pietre (e camuflajul aproape perfect). Dar apropo de “salvati oamenii”, ma enerveaza cum de fiecare data cand vreun militant, politician sau vreun reprezentant al regnului animal sau vegetal iese in fata si vorbeste despre cum opinia publica trebuie sa , cetatenii vor fi afectati, populatia va suferi...ca si cum opinia publica, cetatenii si populatia ar fi niste concepte abstracte. Foarte rar am auzit discursuri gen “noi, cetatenii..”, “noi vom fi afectati”, “noi vom suferi” etc. Excluzandu-se din grupul tinta al demersului lor, toti acesti militanti isi confera o aura mesianica si se autoproclama detinatorii adevarului suprem. De parca inspiratia divina ii conduce si nu rezolvarea unor probleme ale noastre, ale tuturor.

    ReplyDelete
  10. @nastasia
    iti multumesc. si foarte tare observatia, nici unul din grasii sau slabii cu priza la microfon nu se includ in rahat. ei sunt undeva deasupra noastra, a muriturilor de rand care n-au avut curaj si n-au fost destepti ca ei, nemuritorii.

    ReplyDelete