Friday 18 September 2009

Prestigiul voluntariatului

Aflam de pe siteul unei institutii respectabile ca se ofera un stagiu, in regim de voluntariat! unei persoane care sa vina cu idei pentru transformarea! paginii de internet si care sa mai si sugereze propuneri cu privire la imbunatatirea prezentei online a retelei in strainatate! Si totul pe de a moaca! Si in 2 luni. Adica institutia doreste ca cineva sa imbunatateasca prezenta online a retelei din strainatate gratis cand aceasta ocupatie e platita cu mii de euro si presupune o echipa dedicata special.

Splendid! Vi se pare ca e o farsa si totusi, nu, e un anunt real. Cine nu si ar dori sa munceasca spetindu se de amorul artei pentru prestigiul unei institutii? Spuneti mi doar un nume si ma voi mira nespus. Sa nu tanjesti sa te afirmi pe firmamentul prestigiului anonimatului intr un lacas al intelepciunii? Dar, ce, nu mai exista modestie, generozitate, munca benevola ci numai pragmatism si interes material murdar?

Voluntariatul, domnilor, nu este pentru ca stagiarul sa invete din institutia respectiva o meserie , sa se familierizeze cu ea ci pentru ca institutia sa beneficieze de munca unei campanii moca din partea unui tanar fara nici o recunoastere.


Una e sa organizezi un concurs national pentru o campanie si apoi sa l aplauzi in media pe acel tanar care ti a realizat noul site si intreaga strategie si sa i oferi un post, o bursa, un grant cel putin de la un partener ceva, si alta e sa l tii 2 luni acolo, sa ti faca treaba sub anonimat si apoi institutia sa si insuseasca meritele tale fara sa plateasca nimic! Pardon, nimic, insemnand enorma sansa de a putea crea in mijlocul echipei industriei elitei.

Salutam sansa de implinire a spiritului propusa de o institutie a luminii!


http://www.icr.ro/dgicrs/

3 comments:

  1. Oau, excelent! Trebuie sa NU fim toleranti cu abuzurile astea laborale, total de acord. Abuzuri laborale, chipurile voluntariate, sub pretext de criza si ignoranta romaneasca.

    ReplyDelete
  2. Foarte misto! dar de Patapievici nu zicem nimic?!

    ReplyDelete
  3. @ Maria si Anonim: Hey, thanks.
    Ma fac ca ploua vezi...:)

    ReplyDelete