Wednesday 16 December 2009

Chic iarna?

Chiar nu exista haine comode si calduroase frumoase? Nu prea. Nici un designer nu se oboseste sa faca o linie speciala pentru ca aproape nimeni fashionable nu se duce pe munte. Oamenii bine imbracati sunt urbani prin excelenta,  au firele de vergeturi /celulita de rigoare, de aia exista operatorii esteticeni daca e, singura plimbare pe care o fac mai e spre cafenea.


Ai zice ca meleagurile astea nu au parte de iarna mai deloc cand te uiti ce nepregatiti suntem mereu de iarna…Cum sa facem sa scapam de lipsa de rigoare/atentie/stil cand mergem la tara sau la munte sau in oras iarna? Vad peste tot, inclusiv la case mari, un firesc, o libertate, o nonsalanta in alegearea imbracamintii de munte ce ma tulbura grozav.

Pana cand o sa mai trebuiasca sa contemplam treningurile insuportabile (iata si la madame chanel chiar), polarele, culorile de tot felul, gecile pufoaice plapuma, pijamalele flausate, helancile, borsetele ce se gasesc prin paduri, hainele tuturor din sifonierul de casa la munte …
Nu exista ceva asa de urat si bizar ca spectacolul hainelor oamenilor relaxati ce merg sa ia o gura de aer sa faca gratarul afara din Bucuresti. Poate doar un angro. Pentru orice escapada inspre frig ai nevoie de gandire serioasa, de cateva ore bune de plan pentru a ti fabrica in gand vreo toaleta potrivita dar si frumoasa...Nu avem haine de viscol fermecatoare si numai cand primim vreo invitatie, incepe panica si jale. Nu i vorba despre program artistic, ci pasare si frumos. Dar...

Desigur ca nu e usor. Cine a zis ca e usor?! Si totusi... Cu putin efort poti sa arati efortless inclusiv la munte. Nimeni n a zis sa faci pneumonie. Niste cizme de cauciuc ca lumea de preferat de munte si nu urbane, iuni se intelege, si fara ursuleti, sosete de lana calduroase, pe care poti sa le cumperi si de la stand la MTR sau sa ti le croseteze buni, jeans largi ca sa poti sa mergi, pantaloni de stofa lejeri, asa poti sa pui si niste izmene calduroase pe dedesupt, tweeduri sau un alain delon calduros si minunat, impermeabile gen naziste sau vanatoare de imbracat pe deasupra unui pulover sau jacheta de lana pe gat si tot o mai scoti la capat…

22 comments:

  1. mie imi plac hainele de iarna ... imi plac cizmele, fularele si manusile ;o)
    cine e chic, este tot timpul ... inclusic iarna
    Sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  2. Hei, asemenea! Dar sigur ca cizmele de iarna le am purta si vara dar nu s practice pe ghetus, basca, in cizmele splendide cu talpa de talpa, croite dintr o vaca intreaga, ingheti..asta e problema, sau le narui cu sare si apa si flescaiala..nu? Zi mi cum reusesti tu iarna, la mine e chin..Cum imbinam frumosul si practica iarna?

    ReplyDelete
  3. Adevarat. Iarna suntem niste infofoliti. Si cand ii vezi pe astia in anii 60 ce bine pot sa arate in filmele lor iarna, iti vine sa mori de invidie.

    Uite, ninge iar!:-) Ce-mi pun azi?

    ReplyDelete
  4. solutia e sa iti faci propriile haine de iarna. daca tot ne luam cuptor sa ne facem propria paine in casa, ce ne opreste sa ne luam o masina de cusut :-)

    ReplyDelete
  5. A: Niste infofoliti ce pornesc diminetile la razboi! Anii 60 par singura optiune, desi apoi aratam toti la fel in oras..cu ce dracu sa inovezi pe ger? Si ceva abba merge, dar e mai de party lookul..

    Apoi, poate ma insel, mi se pare ca generatia a 2 a e foarte cool iarna. Cumva le sad bine cojocul, bocanceii, culorile..orasul s a inveselit oricum de cand cu zapada, negrul scurtei nu mai tine.

    A2: Oau! Voila! Trebuie sa invatam sa crosetam, sa coasem, sa facem tipare, sa ne crestem oi pentru lana, sa facem un internship la o stana, etc. Dar ce ne facem? Ce stil?

    ReplyDelete
  6. Nu am solutie pentru haina, pentru ca ma infofolesc si eu de la Cintamani, lasand cochetul mai bine conjugatului calduros.
    Dar am descoperit modelele traditionale islandeze si am deja o intreaga colectie de svetere, sosete si manusi din lana islandeza crosetate in casa, nu de mine desigur, care impreuna cu ghete de piele intoarsa(sunt cele mai calduroase) si cu o caciulita fistichie ma scot din depresia de cuier.

    ReplyDelete
  7. Sa n-ntelegem ca masina o excluzi...
    Dar da, e greu si foarte scump iarna sa te imbraci original. Si mai toti cool:( ne imbracam cam la fel pe frig

    ReplyDelete
  8. Uite, vezi, tare ideea cu Islanda. Mai cunoastem si alti pasionati. Ce hipstareala:)Second sau din Islanda?

    ReplyDelete
  9. Anonim> Cu masina trisezi..Preferam sacrificul frantuzoiacelor, cu sau fara ovare, ce ies in sandale cu toc prin Tuileries in plin viscol!

    Altfel, asta e trist ca suntem limitati iarna

    ReplyDelete
  10. visez la momentul in care pe strazile din buc voi intoarce privirea dupa Alaini Deloni... :) (nici n-ar mai conta hainele :P)

    mi-am dat seama ca barbatul roman, daca nu se imbraca cat de cat ok, e de neprivit... femeile se mai scot, te poate izbi un chip frumos si de sub gluga gecii umflate de fas cumparate din angro, dar ei...

    mie ca alternativa pt iarna mi se par cool tricotajele (daca n-avem bunici cu andrele, nu-i bai, oricum sunt in trend acum si e plin prin magazine), puloverele cu reni si fularele moi si calduroase...

    dar una peste alta, e destul de greu sa nu arati ca un pinguin infofolit iarna. alternativa e sa faci frigul :)

    ReplyDelete
  11. iarna ai posibitatea sa fi mai inventiv decat vara la felul in care combini hainele ... eu personal, prefer garderoba de iarna ;o)

    ReplyDelete
  12. Rayuela, mai sunt, dar ii iei la pachet cu mama soacra romanca:)Cand baietii sunt f ingrijiti asta nu e de bine, ca denota multa absorbire de sine, de acord, deci mai cuminte un semidoct in haine, sa compenseze intelectual.
    Tihna lui Alecsandri e de la gura sobitei si de pe fereastra, altfel hipotermie sau supradimensionalitate..


    Fanfan! Chiar ca inventiv. Nu merge cu pac pac spontan..
    Musai tre sa ne spui ce stil de garderoba. Sau tocmai ti ai cumparat o piesa splendida unicat tare calduroasa si de aia nu ti mai pasa si o arzi pe relaxare?

    ReplyDelete
  13. Din Islanda, totul crosetat de mama prietenului meu :p; nu am gasit aici vreun magazin care sa aiba Cintamani; le prefer; desi sport, au o calitate adresata iernilor polare fara sa simti ca ai 15 kg pe tine;)

    ReplyDelete
  14. ahhh...Alain...copilaria mea cu Studio X :)

    ReplyDelete
  15. Ce frumos...
    Cum sunt mamele soacre islandeze? Mi a placut desi sport:)

    Forever Alain Delon.

    ReplyDelete
  16. mama mea soacra este undeva intre inger si mama eroina; a crescut doar 7 copii; poate am sa postez ceva despre ea mai pe larg vreodata;

    apropo de piece de resistance, ma gandeam nostalgica, la bunditele facute de bunicul meu cu mana lui, pentru noi, cele tip vesta, din piele si blana de oaie cu insertii tricotate adaugate de bunica, cu diverse motive traditionale, inchise in "mosi si babe" :)iti imaginezi cum erau???

    ReplyDelete
  17. Hai, asteptam post despre miracolul unei mame soacre misto! Ce fain ca el le facea. Le stiu, sunt foarte elaborate..

    ReplyDelete
  18. Doamne, mi-ai "luat vorba din gura" cu postarea asta!:))Este mai mult decat adevarat ca ori alegem intre o geaca groasa de fas, pe care abia o mai asortezi cu ceva tricotat ca sa o scoti din monotonie...saaau mergi la sigur pe paltoane cambrate sau cu tot felul de forme in functie de nevoie fiecaruia, frumos colorate care, insa, tin mai putin de cald si se si uda mult mai usor. Apoi mi se par interesante gentile cu diferite imprimeuri, tot din material textil, care tot asa, se umezesc usor, insa dau tinutei un aer vintage si proaspat. Mai era o idee care nu stiu sigur daca ar merge pentru ca nici nu am incercat-o pe pielea mea, temandu-ma de frig: mai multe pulovere(unele decoltate sau cu anchior, bineinteles) suprapuse, peste care putem imbraca o geaca medie ca lungime, neincheiata si o pereche de ghete mai viu colorate. Zic si eu...:))

    ReplyDelete
  19. Si inca ceva:si pe mine ma enerveaza treningurile, pijamalele(desi chiar in momentul asta port una:-<), in general asocierile de doua piese din materiale identice luate ca un fel de costum...

    ReplyDelete
  20. Sara: Layers, desigur, dar tot de bogdaproste aratam pe viscol cum ar zice o mama:)

    Paltoanele vechi tineau de cald spre deosebire de carpele sau jentilicile astea de acum ce sunt facute pentru un martie calduros. Alternativa pentru palton ar fi unul de la second hand, ajustat la croitor, imbunatatit cu alti nasturi, etc.

    Oare, freudian, de unde ne vine pornirea asta impotriva treningului? Pe langa complexe, banuiesc ca e frica de urat, nu?

    Altfel, in privinta hainelor in sine:)nu putem fi de stanga! Stofa de lana croita intr un pantalon cu 2 masuri mai mari + un tricou de la ajutoare si tot cade cumva...

    ReplyDelete
  21. DA se poate :)

    cum sa argumentez? cu foto sau sa iti insir o lista cu obiecte vestmentare :P

    ReplyDelete
  22. One, asteptam colectia ta de iarna/munte inovatoare 2010... Cum vrei. Mai bine cuvinte. Pana una alta, eu ma duc in decoperire de ceva inspiratie prin second handuri.

    ReplyDelete