Thursday 10 December 2009

Kasher in Bucuresti?

Avand in vizita evrei practicanti a trebuit sa cautam produse din carne kasher. Carnea e mai scumpa dar curata si basca, si blagoslovita de rugaciunea unui rabin.
Torah, care e si un ghid de viata sanatoasa… zice ca se poate consuma carnea animalelor rumegatoare cu copita nedespicata! si trebuie taiata intr un fel special, fiind interzisa consumarea sangelui, deci te ai lins pe bot de vanat, iar carnea se sareaza inainte de a fi consumata, etc.

Stiam de vizita dinainte, prin urmare, dau pe google macelarie, carne kasher, abator carne kasher si rezultatele sunt … pitoresti:
cadavre de la abator ar fi fost agatate în cârligele de macelarie. Se pare ca deasupra lor se afla o inscriptie pe care se putea citi „carne kaser…holocaust...

Sun pe toti evreii cunoscuti care stiu ca nu manaca carne de porc sperand sa ma ajute dar cucu, nimeni nu respecta, toti mananca romaneste si ma aleg doar cu o suita de bancuri cu evrei…cineva ma trimite la nu stiu ce cantina vis a vis de cimitirul evreiesc, unde se da carne kasher dar cu tam tam... cu dispensa de la  rabin, doar daca faci parte din comunitate... In fine, tot soiul de povesti.
 Iar eu vreau doar o macelarie kasher, caci nu doresc decat sa gasesc de cumparat miel kasher ca sa invat sa gatesc couscous. Mai e varianta restaurantului evreiesc din strada Eminescu dar daca nu exista abator special atunci ma indoiesc ca ei folosesc carnea kasher… In final, daca nici voi nu stiti vreun pont, ramane reconcilierea istorica, sa ma duc la mosilor unde e macelarie arabeasca...

9 comments:

  1. da neaparat hai pe mosilor la macelarii arabi: nush cum e cu carnea, ca nu consum, da' garantez pt cel mai vast sortiment de ceaiuri negre din bucuresti [la preturi ok] :)

    legat de carne - stii cand au hranit purcelu Macon cu bacon din mamica lui, lol?

    http://www.youtube.com/watch?v=JPTCchtRT4A

    ReplyDelete
  2. Vegetarian?:) Da, mai, mosilor it is! Ce bun pontul cu ceaiurile! Imi macelaria asta ca iti da impresia de oameni care stiu ce fac..si macelarul ne mai si zicea cate o reteta in timp ce taia halcile, foarte misto. Iar carnaciorii merguez, o bunatate!:)
    Pai nu ma mira.. delicatessen. hahaha

    ReplyDelete
  3. :-)Ce faza. Carevasazica evreii din bucuresti nu prea gatesc cuser, ai?

    ReplyDelete
  4. apropo de evrei, am revazut de curand filmul lui mihaileanu, "train de vie". mi se pare unul dintre cele mai nice filme pe subiectul asta.

    ReplyDelete
  5. Anonim: Poate e vreun spil la mijloc..si nu ne prindem noi.

    Rayuela: inca nu l am vazut, dar m a amuzat ideea filmului cand am auzit de el. Uite, bine ca mi ai amintit!
    Si Inglorious:)e tare pana la urma, nu? Altfel, e drept, ochi aruncati in sus, fata lungita... Jesus:) cat de greu sunt de digerat acele filme..

    ReplyDelete
  6. deci NU sunt vegan, doamne pazeste :)

    tis but weight kontrol.

    ReplyDelete
  7. Uf, m am linistit :)
    Insa ar fi fost pitoresc intr o tara in care vegetarienii sunt cei ce tin post.

    ReplyDelete
  8. @sorbona: mi-a placut Inglourious mai mult decat ma asteptam. scena de la inceput e geniala, iar restul well, it's tarantino :)

    ps: poti face o vizionare de film cu oaspetii tai; un "train de vie" dupa masa va fi desertul :)

    ReplyDelete
  9. Hahaha. Ce poznasa esti, Rayuela. Asa o sa fac, sa le testez umorul..

    ReplyDelete