Monday 15 February 2010

Vagonul spital

8 dimineata. Metrou. Bucuresti. Multa lume.
11 dimineata. Metrou. Bucuresti. Si mai multa lume.

Atatia liber profesionisti si someri tineri incat te apuca jalea.
Cu ocazia zapezii, metroul. Taxiurile sunt ieftine dar confortul este anulat de timpul de rezerva pe care trebuie sa ti l iei precoce din somn pentru a preintampina traficul. Esti fan metrou. Ce mijloc rapid.
Dar o data, de doua ori.
Apoi te afunzi in tristetea vietii hainelor, povestilor, miscarilor si ochiilor vecinilor de scaune. Turismul mizeriei poate fi tolerat in natura sau in preajma unor ruine. Nu in metrou zi de zi caci te invaluie pe nesimtite. Nu vrei sa ti pese si e firesc. Ce rost are? Omul e limitat si trebuie sa invete sa se protejeze. E bine sa nu uiti de realitate. Sa vizitezi un spital in Romania o data pe an ca sa vezi ce e aia depresie cu adevarat. O doza pe an insa e suficienta. In fiecare zi cu vagonul spital si bubbleul ti e desumflat. Ninge peste noi toti. Unde e primavara cu mersul pe jos si bicicletele ei…

3 comments:

  1. si mie mi-a ajuns iarna asta. sa se opreasca. sa vina cineva sa o ia de tot. nu-mi mai trebuie. nu mai vreau sa merg cu umerii stransi si cu capul plecat ca sa imi feresc fata de recele ud care ma izbeste si imi intra in ochi. vreau sa ma merg tantos cu nasul pe sus. si sa nu alunec.

    ReplyDelete
  2. mie [evident] nu mi'a ajuns iarna. si's fan metrou. sigur, aici n'ai muzica clasica asa ca la paris, dar poti compensa daca'ti bucsesti [asa se zice?] ipodu cu the smiths sau ceva. si poti sa iei o carte [ceva cool] ca sa nu mai vezi lumpenproletariatu. cartea ajuta mult & la agatat btw.

    ah, cat de marfa cand mergi cateva statii intr'un vagon bucsit[asa se zice?] cu fetite de clasa 9a [sau chiar a 6a] in conversi, cu freze/fitze indie... sfinte humbert humbert!

    ReplyDelete
  3. Cuba, Carmen, Cuba :) Ce frumos ai zis tu. Tihna la gura marii.
    Asa e, atat ne am tarat ca ar fi ceva sa mai si pasim.

    Se putea sa nu te bucuri tu, Strelnikov, se putea..
    Fetele astea din metrou sunt ceva..domnule, fantastic. Dar unde ies si unde se duc ele?, dragele de ele, ca in oras nu le vezi..Incredibil cat se citeste in metrou, ce e drept carti de la cotidianul si nu sartre ca la paris.. dar lasa, macar noi avem paza asigurata in metrou, nu ca la ei:)

    ReplyDelete