Sunday 2 January 2011

Revelion la Sorbona se muta la Sankt Petersburg

Aceeasi distractie insa.
Singurele referinte sunt L Hermitage, bolsevicii si Dostoievski.
Am aflat ca un pachet de tigari costa in jur de 1 euro, ceea ce m a bucurat.
Ana, cum fac sa invat rusa?

19 comments:

  1. te imprietenesti cu un rus.

    sebastopol

    ReplyDelete
  2. As putea, cu o rusoaica. Oare, cum sunt rusii?

    ReplyDelete
  3. galanti si doamnele tot galante. eu calatoresc mult si intamplator in ultimul an am deplasari frecvente la petersburg.
    daca mai ai intrebari, te rog sa-mi spui si te ajut cu mare placere.

    nu numai legate de domnii si doamnele din rusia. dupa cum iti spuneam, iubesc sa ma intind peste mapamond.

    de aceea in afara de faptul ca eu calatoresc in mod uzual, am si foarte multe proprietati. chiar acum intentionez pentru a-mi cumpara una la petersburg. imi place foarte mult blogul tau si o sa te gazduiesc impreuna cu insotitoaera cu mare placere (mai ales daca arata bine). sunt o fire libera ca sotia mea, rusoaica de altfel. poate intr-o zi mergem si la vanatoare.

    va astept. sa-mi spuni exact cati sunteti ca sa vad cum pot aranja cate ceva pentru tine.

    cu stima,
    sebastopol

    ReplyDelete
  4. Mesajul tau pica cumva la tanc, cum se spune. Ma bucur enorm sa te cunosc, mai ales ca se pare ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Si la fel ma bucur sa aflu ca poporul rus este ospitalier. Noi nu stim sa vanam dar sper sa invatam repede pentru a putea sa socializam cu oameni interesanti ca tine. Mi se pare fascinant ca iti place sa calatoresti si ca investesti in proprietati. Eu ma delectez uneori cu decoratul caselor, poate facem o afacere impreuna. Ar fi super.

    Iti dai seama ca sunt nenumarate intrebarile pe care vreau sa ti le pun, dar imi dau seama ca esti ocupat. Daca ai timp, mi ar placea sa mi spui daca in Rusia este chiar atat de frig pe cat se spune? Nu stiu ce hainute sa imi iau cu mine. Iti multumesc si astept mesajul tau ca painea calda.

    ReplyDelete
  5. http://www.newyorksocialdiary.com/node/525265
    si mai sint si altele. La multi ani ! sa-ti mearga bine. Orasul e fascinant si nu rata noptile albe in iunie.

    ReplyDelete
  6. dragul meu,

    nu e tocmai simplu. sigur ca vom putea face afaceri impreuna dar e important si cum te imbraci. sa nu-mi tradezi faptul ca n-ai o haina frumoasa de vulpe argintie prin dulap? sa nu-mi spui ca iti lipseste o palarie de nurca din dulap? si in nici un caz sa nu incerci sa ma dezamagesti spunandu-mi ca cizmele tale nu au blana de urs polar.

    te-ai prins? glumeam. sigur ca se aranjeaza. e foarte frig aici si toate cele mai sus mentionate le primesti cadou de la mine ca inceput al relatiei noastre de afaceri. pentru asta nu-ti cer decat prietenia trainica, prietenia asa cum am invatat eu in ultimul an ca trebuie sa fie, aici, in rusia.

    normal ca imi place sa calatoresc doar ce e viata daca nu un lung voiaj pe mare si ce e omul daca nu un marinar puternic si curajos? oricine uita lucrul asta ajunge sa traiasca in lanturi fara sa aiba nici un lat in jurul gatului ci fiind sugrumat de dorul pe care nu-l poate invinge care ii goleste sufletul si ii umple gura de sange si afte. ma intelegi draga domnule revelion? viata e o mare calatorie pe oceanu si eu, de aici de unde sunt, din birourile proprietatilor mele, pot sa-ti spun ca imi place viata, imi place aventura si imi plac in special calatoriile si sa-mi cumpar lucruri din locurile in care merg. de pilda de la barcelona mi-am luat un prosop de andora extraordinar.

    iti trimit si o lada de votca la aeroport, cu soferul.

    stima e de partea mea,

    sebastopol

    ReplyDelete
  7. Mi s au umezit ochii, iti spun sincer, cand ti am citit vorbele, pur si simplu parca traiesc un vis, intelegi? Mereu am crezut intr o stea asa, care sa ma protejeze, dar nu as fi banuit ca visele devin realitate.

    Oh, dar cat de bine stii sa vorbesti! Stii ca ai darul olaritului? Ar trebui sa apari la televizor, asa am avea si noi ce invata, tinerii ar putea urma o linie.

    Mi te imaginez ca un Rhett Butler al modernitatii, intreprinzator, viril, cu un zambet sigur in coltul gurii, mirosind a colonie de levantica si piper negru, gulerul scrobit si coltul sprijinit nonsalant de fereastra masinii tale scumpe. (Recunosc ca filmul Pe aripile vantului m a marcat, sunt fan filme de epoca daca ma intelegi tu, artistice, nu asa cum astazi vezi la tv, tot felul de schimonositi si parliti.

    Eu ma uit la Oprah mult ca mi se pare ca ideile spuse acolo sunt sincere, din suflet si am invatat foarte multe de la invitatii ei. La fel ca si tine, cred in prietenie, o valoare care insa e pe cale de disparitie, din ce vad eu. Oamenii au devenit rai si individualisti, intelegi? Nu stiu cum sa explic, dar oameni ca tine, rar gasesti. Tu la ce emisiuni te uiti cand ai cateva clipe libere, intre avioane?

    Cu multa afectiune! Sa dea Domnul sa ai parte de multa sanatate pentru a putea infaptui ce iti doresti mai aprig pe lumea asta.

    ReplyDelete
  8. Laura, ca bine zici tu. Fusasi, carevasazica? La multi ani. Si sa fii iubita.

    ReplyDelete
  9. domnule revelion,

    deja am ajuns la varsta la care am si eu o oarecare senectute si crede-ma nu ma mai uit la televzior. e drept, e tot timpul aprins, fara el e un pic liniste fara zumzetul si imaginile pe care le simt derulandu-se in coada ochiului dar pana acolo incat sa ma uit la televizor n-am ajuns si sunt mandru de lucrul asta. bunaoara in momentul asta e un film frantuzesc la televizor. iti raspund si in fundal se deruleaza filmul. crezi ca stiu despre ce e vorba? nici nu-mi pasa.

    si vreau sa te mai atentionez la o chestie: eu dupa cum stii, am umblat prin multe tari straine, pe toate continentele si stii ca am mult proprietati ca asa mi-a placut mie sa am. ei bine, ce nu ti-am spus este ca in fiecare casa e cate o fata superba, graitoare si ravasitoare, fiecare cu formele ei specifice locului avand textura si coloritul caracteristic acelei zone, cu ele imi petrec cel mai mult timp. dar de ce iti povestesc lucrurile astea; vroiam sa-ti atraga atentia asupra faptului ca in afara de multe alte limbi straine pe care le stapanesc, vorbesc si engleza si crede-ma ca stiu ce zic. in afara de faptul ca stiu engleza o cunosc personal pe acesta oprah - sa n-ai incredere in ea - e o falsa si o mincinoasa.

    si vreau sa-ti mai spun un lucru, nu sunt un binefacator dar am cautat si imi dau seama ce zici, seman cu rhett butler asta si seman bine.

    domnule revelion, eu vreau sa fac din tine om cu O mare.

    cu stima si prezenta de spirit conferita de atitudinea mea prietenoasa,

    sebastopol

    ReplyDelete
  10. :))))))
    Good Lord!

    mi-era dor de tine

    ReplyDelete
  11. Illa mama, dorul e ispita vietii, Maica Precista sa te ajute, radeti voi, radeti, ca suneti tineri, manca-v-ar raiul, dar nu stiti ce va asteapta, mamica..

    ReplyDelete
  12. Stimate domnule Sebastopol,

    Am fost foarte prins intre niste sedinte. Ba la New York, ba in Havana, apai du te la papagalii aia de la Bruxelles, si acum fusai in Dubai sa o iau pe fosta mama soacra ca s a dus la cumparaturi, si ei ii e frica de avioane, stii, nu stiu cum se face, ca ei ii e bine doar cu mine, are incredere, probabil, intelegi? Ce e drept sunt un om foarte responsabil si de incredere, nu ca ma laud, nu, te rog sa ma crezi, mie nu imi place sa ma laud, dar cand e adevarat, trebuie sa il acceptam si sa il spunem raspicat, intelegi?

    Acuma iti scriu din avion ca am o clipa libera. Ma uit in zare si ma infior unde am ajuns noi oamenii...sunt un om cu frica lui Dumnezeu, ca asa e bine si imi place sa dau de pomana, din putinul pe care il am. Acuma, deh, te ai prins ca visez, ce am scris mai sus mi as dori sa fie realitate, banuiesc ca e stilul tau de viata, pe care cu totii ni l dorim si la care sper sa ma ajuti sa ader.Sa visez cu ochii inchisi e una dintre bucuriile mele si pentru ca ne intelegm, mi am permis sa iti impartasesc aceste intimitati tainice.Si am o intrebare, cum este sa fii atat de puternic si bogat? Cred ca aceasta e intrebarea.

    Eu am un vis, am un ambit, sa fac tarii noastre un sistem de spitale onest si curat. Fara spaga, ma intelegi? Ei, dar este un proiect doar, vom vedea, vor fi multe piedici, dar daca ma ajuta bunutul, voi reusi.

    Acuma ma uit la televizor, desi am inteles ca tu spui ca nu e bine, si e un domn ce ne povesteste de un hotel din Cuba. Este un patriot cum ar trebui sa fim cu totii, si iti explic de ce. In capitala Cubei, in speta Havana, se pare ca exista un hotel unde toate celebritatile ce conteaza au lasat autografe si acestea sunt expuse pentru toata lumea. Al Capone, Hemingway, ma intelegi, nume mari. Dar nu pentru asta sta el acolo, ci pentru ca regele nostru a lasat si el un autograf si asta este mare lucru. Ei, vezi tu, astfel de locuri, precum acest hotel, mi se par interesante. Cred ca sunt multe hoteluri scumpe, dar acesta are staif, domnule, istorie si e fascinant, ma intelegi?

    Din punctul meu de vedere, te rog sa ma crezi, Oprah e o persoana deosebita, nu stiu cum sa spun, speciala, intelegi? Si poate ca e cum spui tu, dar eu nu pot sa cred acest aspect pe care il comentezi. De acolo de unde ai ajuns tu, poate e usor sa judeci oamenii, dar eu mai am pana sa imi permit acest lucru. Oamenii sunt diferiti si lasa ma sa iti spun, ca virgula cu gustul omului nu te poti pune, in ceea ce priveste acest aspect, sper ca ne intelegm, ma intelegi?

    Asta nu inseamna ca nu te bucuri de aceeasi consideratie ca pana acum.

    Te pup,
    cu respect
    Reve

    ReplyDelete
  13. Felicitari!
    pai stai sa iti spun.
    mai intai si mai intai da'i cu alfabetul. trebuie invatat alfabetul! te'ajuta!
    bine ca mergi la petersburg, caci daca mergeai la moscova nu stia nici naiba engleza.
    iar apoi mergi la niste cursuri basic. dupa o saptamana de cursuri basic, iesi la baut!
    la baut se invata rusa! uite daca io am studiat'o 3 ani si nu am iesit la baut la petersburg, stiu rusa doar pe jumatate.
    fact is, e grea sa dea naiba! dar iti urez bafta!
    sa nu uiti sa mergi la baut!

    ReplyDelete
  14. da'bre da'matale de unde stii ca io stiu cum se'nvata rusa? te cunosc si nu mi'ai spus?

    ReplyDelete
  15. Ana, na, am o memorie de elefant:) Odata mi ai spus asta intr un comentariu si m ai impresionat. Asadar rusa se invata la fel ca toate limbile.
    De ce nu ieseai la baut?
    Alfabetul mi l amintesc cat sa citesc taxi, deci e okay. Mai spune mi ce mai e pe la Peter!

    ReplyDelete
  16. daca as sti mai multe , zau ca ti'as spune mai multe!
    stiu doar din ce am mai citit, caci bursa, rusii astia in 3 ani de facultate, nu au acordat niciuna nimanui din toti colegii mei. L'a jignit decanu' de la universitate pe decanu'de la universitatea rusa cu care se colabora.
    Asadar, draga, iata ca nu pleca nimeni nicaieri!
    Dar stiu ca Petersburg e cel mai european oras din Rusia, iar ca rusii au un caracter dificil. A si desigur, ca pe noi romanii, nu ne plac prea tare! Dar la urma urmei, na nici englezii nu se omoara de dragul romanilor si inca nu m'a muscat nimeni aici in Londra! Ba dimpotriva!
    Bafta multa!

    ReplyDelete
  17. Asa. Orgolii mari, iti dai seama, ce mizerie. Of, si Erasmus e doar in UE.

    Da mai Ana, om vedea, iti dai seama ca nu ma duc pe probleme de stat, asa ca sper ca la bar nu o sa fie doar Abramovici.

    ReplyDelete
  18. Draga, eu una am plecat de tot la Londra si e cel mai bun lucru pe care l'am facut! Si iti doresc la fel si tie cu Sankt Petersburg!

    ReplyDelete
  19. Ana, ma impresionezi cu siguranta ta. London is a place. Eu nu am nici o idee unde e cel mai bine, dar Peter ma tem ca e prea rece pentru batranetile mele.

    ReplyDelete