Thursday 24 February 2011

6 luni de iarna rezolva orice

Lasa ca vine vara. Peste 6 luni. Cand si trece. Dar mama cum o sa fie… O sa aducem un Renault 4 L decapotabil de aceeasi varsta cu noi si o sa ne plimbam incet pe intinsele bulevarde moscovite cu De-ai fi tu salcie la mal data la maxim.. vorba lui D. Pe acordurile suavo-dramatice ale sale, vom cuceri Piata rosie la pas si chiar daca ar fi ultimul lucru pe acest pamant, vom arbora steagul Romaniei de la I. in fata Kremlinului si vom cere tezaurul. S. ne va scrie necrologul.

5 comments:

  1. Eu voi fi trimisa special pentru a documenta evenimentul- din partea unui mare periodic din Romania ( acuratetea istorica trebuie respectata )
    Va fi foarte frumos.

    ReplyDelete
  2. Va cunosc pe dvs, sigur ca da. Pentru armonizare, va voi transmite datele exact.

    Cred ca va fi frumos, asa este. Si sper sa schimbe ceva gestul nostru. Dar uite ca acum imi curg lacrimile cand ma gandesc. Cel mai mult ma emotioneaza moartea mea. Orice as face, probabil ca sunt om inainte de toate.

    ReplyDelete
  3. Sigur se va schimba ceva.
    Pozele mele vor fi eroice - o sa semene cu "Atacul de la Smardan" sau chiar cu "Pluta Meduzei" - si o sa fie expuse pe meshuri mari pe Unirea.
    Asta trebuie sa zguduie nationalismul adormit din noi.
    Poate vom supravietui - poate vom fi trimisi in Siberia pentru o reeducare.
    Nu te gandi la ce-i mai trist.

    ReplyDelete
  4. Se pare ca bijuterii duse atunci, impreuna cu tezaurul, au fost vindute de bolsevici pe la licitatii, in interbelic. Si erau bijuterii ale diversilor particulari increzatori, nu doar ale familiei regale.

    ReplyDelete
  5. Pai nu degeaba Lenin e slavit in Rusia si acum. Nationalizarea bunurilor imperialiste fara discriminare pe criterii de rasa, origine..

    ReplyDelete