Thursday 19 May 2011

Flaneur 5



Dumitru Panaitescu al nostru, insurat fiind deja se inamoreaza de o alta faptura, pe nume Yvoria, pe care o intalneste la Biblioteca Academiei. Aceasta afland ca domnul este casatorit, îşi dă foc noaptea într-un cavou din cimitirul Bellu...
Dumitru Panaitescu, adica Perpessicius. Un nume potrivit pentru un blog. Colectionez si adrese de blogspot.
Daca folosesti cuvantul locatie te inregimentez intr-o anume categorie.

Ce le tradeaza, acum ca, la o adica,  h&m e peste tot, la fel ca si pe romance, e parul. Parul ondulat la capete, sau intors la capete spre exterior, nu-i asa, parul umflat, tapat sub permanentul larg, de prezentatoare la antena, in stilul Alesssssandrei, parul blond patinat, sau cel cu suvite vulpe polara – ca sa iti scoata in evidenta luminozitatea ochiilor, da, parul tapat mult in crestet, vopsit rosu si neclintit de fixativ de profesoara de latina sau judecatoare. Si unghiutele. Lasate lungi, duse la manichiura, date cu dunga alba la varf, marcate cu roze la limita pielitelor...  se aplica lac opac de culoare alba pe varful unghiei....este cea mai cautata manichiura, o emblema a simplitatii si elegantei.
De curand, auzeam o fetita regizoare de film vorbind. Un limbaj gol, administrativ, de nastase, cel de care noi facem misto ingroziti, combinat cu vocabularul modest al cocalarilor adolescenti. ``Ce vreau sa zic e ca, aaaa, din punct de vedere aaaa, gen asa,  iubirea, intelegi?
Toate personajele tineretii noastre care se plimba acum la Cannes au imbatranit.

La un moment dat s-a enervat ca cheltuia atatia bani si nu s-a mai dus la terapeut. A ajuns un scriitor celebru.