Tuesday 3 May 2011

Si despre nunta

Americanii ca sa se  protejeze, au anulat nunta cu nu ma intereseaza. Nici francezii nu au fost invitati caci nunta nu se considera un eveniment de stat unde inviti colegii de munca neregali, William fiind al doilea pe linia incoronarii.

Cum sa pierzi detaliile de literatura ale unei nunti ce se tine de o mie de ani?

Trasura care se balansa nesigura, cand sotul reginei impleticindu-se peste regina da sa isi urce cei 90 de ani, paturica albastru marin cu care regina isi acoperise genunchii in caleasca, cu permanentul de gospodina, rafinamentul proletar al mamei soacre la biserica, stewardesa, care se tinea impecabil gratie complexelor, mergand la sigur cu o tinuta gri a la Carla Bruni, neglijenta aristocratica a Camilei, ingrasata si pilita, cu fata buhaita, Rodica Culcer acrita, lucida, observand inteligent totul mai putin toaleta ei cu care a venit la tvr, fusta de spalatoreasa, medie in clini largi, bleu cu alb si imprimeu mare, sacouas alb si esarfa bleu sa mearga cu fusta.

Si sora miresei ce a eclipsat-o pe proaspata parvenita la titlu prin corpul sexy, dezvelit de unduitul matasii apropiate de corp. Totusi Kate a mostenit o fata mai draguta.

In fine, mirii. El inocent, candid sau neinteresant. Ea, calculata, prudenta, ca o scolarita premianta ambitioasa. Rochia (rochita ca sa ironizam terminologia revistelor Elle, Tabu si care mai sunt de la noi) rochia asadar cuminte, sa nu supere pe nimeni. Totusi, corpul ne tradeaza. Fata nedormita, imbatranita de la pregatiri, nefericit accentuata de rimelul negru, coafura ce ii lasa profilul descoperit spre nasul borcanat.

Tunica lui Harry cu snururile incolacite, sifonate si nearanjate pe partea dreapta.

Charles impunandu-se. Sigur pe el, ba scarpinandu-se, ba emotionat. Emotionat. Cat de greu trebuie sa fie sa iti insori fiul, deci sa iti ingropi tineretea.

Diana ce a salvat fizicul mostenitorilor.

Sotia prim-ministrului, sefa laica, in verde, alegand stilul de rochie soie cocktail, rochia terminandu-se la jumatatea genunchiului, ce favorizeaza pe oricine, desenand silueta mai slaba, sfidand regalitatea cu doar o diadema, in loc de palaria-eticheta.

Limba spartana, sintetica si analitica a predicii anglicane, unisonul vocilor in biserica.
Amante, sotii, ministrii, functionari regali, mame, fosti baieti, oameni.