Thursday 16 April 2009

Noua Biblioteca pentru toti

Noua Biblioteca pentru toti
Tati, azi e marti...iei tu cartea sau mami?

Avem deja 273 de carti in rafturi. Biblioteca colectiilor. O numim intre noi, membrii familiei, camera de zi cu biblioteca. Dupa ce mami si tati au hotarat sa ducem la tara, in apropiere de Alexandria, vechia sufragerie tip sculptata, ne am dus cu totii intr o zi de vineri si ne am cumparat din Pipera, de la Mobexpert o biblioteca masiva din placaj, maron, cu zece rafturi! Aveam de ales intre o gama larga, o biblioteca deja aranjata cu carti false si una cu rafturi goale. Puteam sa mergem si la Ikea, dar acolo ne a zis un vecin ca nu au decat mobila de duzina, din lemn simplu fara lac si palux si colorata, ca la tigani. Am optat fireste pentru un magazin serios. Ajunsi acolo, mama a zis ca nu vrea sa o cumparam pe cea cu suporturile de carti pentru ca nu suntem prosti si in plus, dupa aia nu mai ai unde sa pui elefanteii din portelan primiti in dar de la nasi din plimbarile lor.
Si oricum tata ia ziarul mereu, asa ca vom lua saptamanal fiecare carte ce apare cu ziarul. Fratele meu Roberto, intelectualul familiei cum il rasfata tati, ne a pus doua intrebari de baraj. A intrebat ce facem cu restul de carti pe care ni le a dat domnul maistru Ionescu din colectia Biblioteca pentru toti? Toti am impietrit si am stat si ne am gandit. Le dam. Sunt carti comuniste si foaia aia de hartie igenica pe care sunt tiparite si mirosul de vechi pe care il degaja nu se mai potrivesc cu noul stil!al camerei de zi. Placerea de a te duce la munca si a sta la coada la chiosc, unde deja vanzatoarea te cunoaste si te intreaba ”Ca de obicei?”... pentru a ti cumpara ziarul si noua carte care are coperta tare si lucioasa nu poate fi inlocuita de nimic. Sunt asa de frumoase cand le aduci acasa, incat ne am hotarat sa nu le mai scoatem din tipla, asa biblioteca straluceste parca si nici nu se pune praful pe ele iar mami rasufla usurata pentru ca ea nu se lasa pana nu deretica zilnic.
Problema a fost pusa de a doua intrebare ridicata de Roberto...in cateva saptamani umplem biblioteca...dupa aceea, ce o sa mai facem?



Colectia colectiilor

Prieteni, rude, colegi de breaslă, abonaţi ... sau cititori ocazionali, multă lume vrea să afle detalii despre Colecţia de cărţi: ... - Literatura română. Sau noua Bibliotecă pentru toţi.
Comentarii
-daca am pierdut cartea “Cel mai iubit dintre pamanteni” vol1 o pot cumpara cumva?multumesc.


-Super initiativa cu cartile,dar, din pacate doar cine are noroc poate obtine aceasta colectie.Am fost la toate chioscurile,nu au primit nici una,se pare ca au ramas pe drum adica la cei care au in franciza rodipet,deci carti din colectie nu prea cred ca voi avea,doar daca avem sansa sa comandam online,cum am facut la finaciarul cand a fost colectia de enciclopedie.Cam nasol…


-singura pe care nu am citit-o si n-o am este a lui Fanus Neagu. Este cineva care a citit-o?



- eu sa stiti ca am operat-o pe mama la picior, avea o infectie, in fine, ce sa mai, si doctoritei nu aveam sa i dau bani multi ca din salariu nu ma ajung, dar i am dat volumul 1 din cel mai iubit dintre pamanteni si nu numai ca a primit schimbul dar a si tinut sa mi plateasca banii pe carte.


-O initiativa excelenta! felicitari! Dar cum pot recupera volumul pierdut..Stie cineva cum? Astept raspuns urgent!!!! Si care e faza cu cumparatul online? Sa ne lamureasca cineva odata.


- Cea mai sigura varianta pentru a fi sigur ca obtii toate cartile e abonamentul. In chiscurile de ziare s-a creat o adevarata mafie cu aceste carti. S-a ajuns in situatia in care trebuie sa lasi un bacsis vanzatoarei ca sa poti cumpara cartea. Eu mi-am facu abonament prin sms si primesc cartile direct acasa. Lectura placuta!

8 comments:

  1. LOL! Asta e pe aceeasi lungime de undă cu tot soiul de „românisme”, gen înghesuitul în uşa trenului cu o juma’ de oră înainte de a ajunge trenul în staţie sau lăsatul sacoşei cu sticle goale de lapte la coadă (nu ştiu de ce mi-au venit în minte tocmai astea). Românul s-a născut prevăzător, inventiv şi luptător: a vrut mereu să fie primul, în cel mai uşor mod cu putinţă . Şi da, ai perfectă dreptate, devine tragicomic când vezi cât de în serios şi-a luat rolul.

    ReplyDelete
  2. David,

    Tu ressembles a la fille de out of africa,sans la ferme.

    Fais attention dictateur mica

    Robert

    ReplyDelete
  3. Robert, merci, mais l avion cest hors de question!
    Meryl

    ReplyDelete
  4. I had a farm in Romania at the foot of the Pipera hills. Out of Romania would be more appropriate.. Oare am mai avea ce sa observam asa de atent??

    ReplyDelete
  5. Da,he he, Nicu, de aia poate tu revii si noi nu plecam. Dar, radem si cand vedem un french la Braila in delegatie ce isi comanda branza si vin rosu la restaurant, si un italian cu parul gelat si ochelari de soare prada in toiul aeroportului, si un suedez ce protejeaza musca ce s a prins in stergatoarele de parbriz..

    ReplyDelete
  6. Doamne, si cum mai descopera romanii, romancutzele mai ales, clasicii literaturii romane!!!!!
    Ca atunci cind erau la primara (sa pomenesc si de liceu???) erau foarte ocupati ca sa mai si citeasca GM Zamfirescu, Sadoveanu, Rebreanu....
    Fata, vai ca nu-mi vine sa cred, ce bun e romanul "Adam si Eva", ce mishto e "Maidanul cu dragoste" si uite, fetitza, ca si morile vin pe Siret, asa, ca barcile!!!!!!
    Iar bietele vagoane de metrou gem de "intelectuale" si "devoratoare" de literatura romaneasca recomandata cindva ca lectura obligatorie in clasele a VI -a, a VII -a ori intr-a 9 de liceu. Iar Mihail Drumes cu scrisorile sale de dragoste sunt in sufletele tuturor femeilor si femeiushtilor romance. Si ce bine arata cartile legate in copertile visinii in "bibilioteca" (nu radeti, asa a pronuntat o doamna romanca la IKEA caci nu prea-i placea mobila ca e "sempla")din imitatie de mahon, cu "sclupturi" si "macrameuri"!!!!!

    ReplyDelete
  7. @Sara, multumesc! Si eu am murit de ras la comentariile acestea care unele sunt reale. De fapt doar unul e inventat!:)

    @Anonim: Mihail Drumes! Genial...Hahaha. Of, dar tu crezi ca ii si citesc? Ar fi tulburator cred sa citim de placere:) si nu obligati de programa+note, Duliu Zamfirescu...
    Deh, un popor paseist..

    ReplyDelete