Tuesday 2 June 2009

Pentru ca sunt cool...

De cate ori citesc o postare de blog inteligenta sau misto care ma inspira, ma bucura si ma face sa ma tavalesc de ras, fug pe furis de pe site si nu las nici un comentariu.


Adesea, cand calatoresc in strainatate cu prietenii ma duc la muzee sau expozitii. Ne plimbam. Stam la hoteluri boutique. Cumpar vinuri rare, ceramica veche, droguri si carti si dau banii pe mese la restaurante nouvelle cuisine.
Cand calatoresc singur, stau la cort sau la cel mai ieftin hostel, cu 5 in camera. De dimineata pana seara merg de mi se umfla picioarele ca sa imi cumpar haine si pantofi. A doua zi fac acelasi lucru. Nu vizitez nici un muzeu si mananc kebab light pe strada.

Cand intru pe http://www.thesartorialist.blogspot.com/, blogul grozav de haine vintage si second de pe strada capitalelor lumii care conteaza, pentru ca unii oameni nu se acopera ci se imbraca, nu mai spun nimanui, deoarece vreau sa ma bucur singur si mai stii, poate vad un stil ce ma inspira si asa il voi copia si putini vor sti.


Cand primesc un email bestial de la un prieten, adresat multora, rad singur pe-nfundate, apoi ma enervez la culme de ciuda ca mie nu mi-a venit o asa idee si nu raspund imediat euforic si entuziast, laudandu-l pentru cum a scris sau ce a facut ci imi acord o ora sau asa, pretextand ca am fost prins in sedinte, si n-am vazut emailul pana ce imi vine o replica tare si cool..


Cand spal frigiderul dupa ce l-am decongelat, profit sa spun asta tuturor cunostintelor de la Ota daca ma intreaba ce mai fac. Nu imi vine in cap ceva mai cool ca raspuns decat asa ceva gospodaresc, care sa diminueze latura mea cool evidenta.


Daca ma suna mama sau cineva din familie (si ei nu sunt curatori la vreo bienala) raspund dupa sapte ore iritat si prins. Daca ma suna un dj de prin oras ies din sedinta si raspund imediat.

Nu fac niciodata complimente decat sefilor. Cand un prieten spune sau face o faza foarte tare, i-o neg cu vehementa sau i-o ignor. Nu zambesc si nu ii spun niciodata ca faza e geniala si ca m-a impresionat. Fetelor le povestesc despre mine.


Cand ies la discoteca si socializez nu pun nici o intrebare, si niciodata nu intreb ce mai faci? decat daca tipul e obiectiv mai cool decat mine, are mai multe invitatii/intrari la disco si face chestii artsitice. Pe toti ceilalti mai necool decat mine, daca ma simt generos, ii salut eventual daca am chef si decid sa le fac seara interesanta. Altfel poate le raspund la intrebarile lor daca insista.


Cand n am bani sa ies, spun ca citesc si ca nu am bani ca sa arat tuturor ca nu am complexe si o ard pe natural desi fac asta ca sa se inteleaga ca sunt cool.


Cand cineva imi spune ca se duce la mare de 1 mai eu le raspund scarbit ca stau in Bucuresti pentru ca am chef sa citesc si sa stau linistit. Nimic nu supara mai tare decat originalitatea si lipsa nevoii de artificii ca sa traiesti.


Cand ma duc sa mi iau ceva de la mall, zara sau asa, o fac incognito, nu carecumva sa ma recunoasca cineva, si daca doamne fereste ma intalnesc cu vreun dj, spun ca trebuie sa iau un cadou esarfa.. altfel mi se duce buhul in oras ca nu ma mai imbrac original de pe ebay, sau marche aux pouces, paris.


Cand ma suna cineva cool si ma uit la televizor si nu fac nimic interesant, raspund ca sunt trist, deprimat, posac si mizantrop si ca citesc bukovski.


Cand ma duc sa ma culc spun ca ma duc sa lucrez.


Cand toata lumea mananca la restaurant, ma duc acasa sa gatesc budinca de sparanghel, caci in fine, au adus proaspata la mega image.


Daca nu am inteles o poanta sau un film sau o replica, intreb, pentru ca destabilizezi mereu audienta cand o faci.


Nu ma duc la gratare decat daca ma invita expatii.


Port trening pentru ca este cool daca porti ceva necool.


Se intampla sa mai scriu cate un email, probabil din nostalgie sau dintr o scapare umana, imi descifreaza terapeuta mea. In general, nu raspund la emailuri decat daca sunt legate de job. Cand scriu si nu mi se raspunde imediat, imi verific emailul de 5 ori pe ora si dupa ce nu vad nici un raspuns, sun imediat.


Daca dai pe facebook numele meu am oameni din publicitate, muzica si arta. Nu comunicam, dar ii cunosc si ma salut cu ei la evenimente.

11 comments:

  1. Dear David,
    Desi nu sunt expat in Romania, sufar de conditia asta la vreo 1000 de km la vest de Bucuresti. M.a distrat profund blogul tau. Congrats sincere!

    UrbaN

    ReplyDelete
  2. Dear UrbaN,

    Multumesc:)o cam arzi pe natural si cam ai incredere in tine din moment ce esti un tip cool ce ai comentat. Hahaha..

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca toate comentariile postate pe blogul tau ma ridica la postura de cooltitude. IF i only knew it was that simple.. Ha...:) UrbaN

    ReplyDelete
  4. Chuck Norris tu esti?! Pot sa te ating?!...
    Foarte dragut articolul, mai trec pe la tine.
    Respect!

    ReplyDelete
  5. Raspuns cool: Da?! Ah...
    Raspuns normal: Multumesc.

    ReplyDelete
  6. Rien à dire, trop cool!

    ReplyDelete
  7. Execelent postul cool! M am simtit lezata. Te urasc:)

    ReplyDelete
  8. ba eu sunt foarte cul, sa stiti
    nu port dresuri colorate si odata m-a intrebat un nene la Paris daca sunt din Brazilia
    P.S. Cul, plan cul (pardon my french)

    ReplyDelete
  9. fuuaaarte misto!

    deci cand te simti prea cool, tre' sa zici ca decongelezi frigiderul, nu? ca io asa am inteles.

    damn. tocmai mi-am dat seama ce nu mi-a placut la postul tau. :)

    ReplyDelete
  10. @Maria: Multumesc!!!
    @Kat: Nu e deloc usor:)
    Pai, chestia cu Brazilia era un compliment..
    @Carmen: Ha, ha!
    Cand esti cool, vei vrea sa destabilizezi.. adica vei da mai bine daca spui ceva mediocru decat pompos sau elitist, ah, citesc Heidegger. (oricum se stie ca citesti..) Deh, complexe multe..pff..

    ReplyDelete
  11. Mai bine cool ca noi decat toape:) Chiar, si cand un post despre toape? Desi asta cu masinile se incadreaza la toape..

    ReplyDelete