Thursday 26 November 2009

Joburi dubioase

Am participat o data in studentie, in preajma licentei, la votare. Nu mai aveam timp sa lucrez si traiam din economii si erau niste bani care veneau pac pac, fara efort de gandire.

A fost amuzant, totusi. Oamenii. Te intrebi, ce categorie dubioasa de cetateni se poate duce sa lucreze la asa ceva, timp de cateva zile pentru banii de tabac pe o luna? Profesori de liceu, ingineri, o doamna remaieuza, pensionari si periferici, baltati ai societatii, dostoievschieni.

La 7 dimineata ne au invadat batranii insomniatici, pe atunci nu se facea jogging, primul, un domn amarat cu un buchet imens de trandafiri de gradina pe care l a intins subtil unei fete din comisie, evident, s a urlat imediat si florile au fost confiscate si duse intr o alta clasa.

Votantii votau dupa infatisarea lor. CI nu intreceau buletinele. Si copertele de buletin sunt lacas pentru vata de urechi sa nu te traga curentul, icoane, bani, abonament ratb si alte talismane.

Am avut ghinionul ca pe listele mele sa fie si Aurora Liiceanu ce, jenata, m a intrebat ce fac acolo si Oana Sarbu cu mamica, ce m a privit cu mila caci nu stiam cum o cheama desi o recunoscusem, si rece mi a asezat buletinul in fata ca sa purced la liste. Am primit vreo 4, 5 carti de vizita, invitatii la tigara si alte numere de telefon si mi am zis ca si la vot, iata, poti sa agati.

Masa oferita tuturor moca de gasca psd pe care am refuzat o politicos, desi bigmacul e o feblete de a mea pe vreme de mahmureala. Colegii mei din comisie au primit meniul dar nu l au mancat ci l au dus noaptea acasa la familie.

La numaratoare, aveam grija sa numar din nou, dupa fiecare, caci nu erau in stare sa o faca corect, se vaicareau, se panicau si nu voiam sa stau acolo pana la 5 dimineata. Pntcd nu primise nici un vot, nici macar pe cel al doamnei ce reprezenta partidul. Iesea Basescu net, si terminaseram de numarat si pandit, semnasem pv urile si ma apuc cu zel sa controlez sala inainte de pregatirea de plecare. Gasesc o sarsana plina cu voturi, vreo suta cel putin, dosita intr o banca. Psdistul deloc subtil, a deschis primul discutia spre papornita incriminatoare. Doar n o sa refacem pv urile acum pentru cateva voturi? Ba da. Nu existam decat eu si el, restul colegilor ne urmau ca niste catelusi. Ne impuseseram, eu eram exponentul dreptatii si sperantei, iar el administratorul de bloc, hartogar, membru de partid socialist dar cu dacia nova stralucind in parcare.

25 comments:

  1. "florile au fost confiscate" mi-a facut ziua. :)

    ReplyDelete
  2. Pai, da' se poate, s a luat la cunostiinta situatiunea prin procesul verbal agreat de comisie:)

    Mie amintirea smocurilor de vata dosite in copertele de buletin..

    ReplyDelete
  3. Ce insighturi, doamne:) Remaieuza, zilierul la vot, vata, administratorul de bloc=psdistul, oana sarbu...toate astea imi lasa un nod in gat. Deci in Bucuresti se puteau ascunde atatea voturi?!

    ReplyDelete
  4. Chiar in centrul Bucurestiului;) pentru ca mai iesi la wc, etc

    Da, mai, nod in gat. Sau in avion, cand romanul de lg tine iti zice tare- impachetand mancarica klm si punand o in geanta- ca o ia pentru nepotica..si pentru ca iti suna, zambesti trist, complice, roman..

    ReplyDelete
  5. cool poveste si bine asternuta.

    deci se poate agata si la vot? :))

    apropo de sacosa "bomba", vezi la chestii de genul asta ma refeream cand ziceam ca nu se va schimba nimic, indiferent cine va iesi...

    ReplyDelete
  6. Hei, multumesc.

    Dar eu eram acolo, stalpul dreptatii!:) iar punga a fost dezvaluita. In sectia aia. Deci se poate, oricat de patetic si american ar suna..

    Despre ce vorbesti tu insa, chestii de vertebra si comportament, sunt de acord ca trebuie acele mii de ani de civilizatie sa treaca peste un loc ca individul ”de la sine” sa si faca o casuta cu bun gust. Si asta cred, nu inseamna ca nu va fi un snapan..

    Joburile dubioase. Care a fost cel mai dubios job al tau? Sau ai fost traditionalista?

    ReplyDelete
  7. o sacosa?
    savoarea romanesca fara cusur :))

    ReplyDelete
  8. Illa:) Pai, plasa, domne, sacosa forever, nu stii cand ai nevoie de ea.. Mai cu seama acum cand ”nenorocitii astia cu mediul nu ne mai dau gratis pungile de plastic”, plasa a reinviat ca niciodata, in toate formele ei, tricot, plastic, cos, impletitura din fibra textila, de la billa cand esti la auchan, etc.

    Malina Ionescu a facut un scurt metraj despre plasa la romani, parca mai era pe youtube

    Tu ce plasa folosesti la cumparaturi?
    Eu am 2 carpe incapatoare de la bienala de la venetia:)

    ReplyDelete
  9. "Colegii mei din comisie au primit bigmacul dar nu l au mancat ci l au dus noaptea acasa la familie."

    LOL

    ReplyDelete
  10. eu?
    aiurea:)) eu nu sunt niciodata pregatita

    ReplyDelete
  11. Strelnikov: Sa mor eu, era asa de trist..

    Illa: risipitoare mica..

    ReplyDelete
  12. @sorbona: pai odata am avut un job f. traditionalist care a fost, in acelasi timp, si cel mai dubios job al meu :) adica am fost profa pt scurt timp. n-ai vrea sa stii... :)

    ReplyDelete
  13. Ha,ha,ha.Rayuela. Hai mai, e mai dubios un job entrepreneurial.. distribuitor de condoms in discoteci:)Si, uite, tam nesam, ma intreb, unde se pun anunturile de job pt vanzator bilete ratb?

    ReplyDelete
  14. deci n-ai fost acolo... :) crede-ma, a fi prof e mai dubios decat sa distribui prezervative in cluburi :))

    vanzatoru' de bilete e o meserie de mare arta & finete, care, selon moi, se transmite din generatie in generatie, sau se "vinde pe sub mana" vecinilor de bloc. nu se dau anunturi pt asa ceva. e sub demnitatea jobului...

    ReplyDelete
  15. Pai, asteptam un post despre asta atunci. Hai!

    Deci pe pile, frate.. Cerem transparenta in procesul de selectie ratb in privinta vanzatorilor de bilete...

    Altfel, te ai hotarat sa mergi in turul 2?:) Filmuletul de pe youtube mi a intarit si mai mult crezul ca astora le e chiar frica de basescu! E foarte tare.

    ReplyDelete
  16. am senz ca tu vrei sa faci sa urle in mine spiritul civic, iar eu nu sunt sigura ca imi doresc asta :)

    despre ce filmuletz e vb?:)

    ReplyDelete
  17. Nici daca ai vrea tu, si nu se mai poate. Epoca eroului civic a murit de mult..

    Filmuletul trucat cu copilul plesnit. It made my day cand l am vazut, atat am ras..

    ReplyDelete
  18. credeam ca de filmuletu asta zici

    http://www.youtube.com/watch?v=mXe4f0dExRM

    hai la vot ppl.

    ReplyDelete
  19. barbate... dupa votare
    iti fac niste gratare

    ReplyDelete
  20. Hahaha. Ah, macar daca ar tine vremea cu noi si de sf nicolae..

    ReplyDelete
  21. las' ca niste republicani darji ca voi nu se sparie de vicisitudinile naturii :)

    ReplyDelete
  22. Nu stiu mama ce zici tu acolo dar bine zici, asta e viciu curat.. Stii ce am pus noi? Ondolux, da, si poa sa ploua, ca la gratar n ajunge..

    ReplyDelete
  23. Ah, doamne, si daca ar ninge duminica, n-ar fi de vis...

    ReplyDelete