Monday 16 November 2009

Mainstream is making a comeback

Nu ti mai alapta copilul, ideile lui Rousseau sunt asa invechite si sanatose desi moderne dar tu trebuie sa vii cu ceva nou. Conceptul de doica.
Fii credincios si nu mistic, nimeni cool nu mai merge pe rai, biserica, si vesnicie asa ca fa o tu smerit duminica. Apuca te de lecturi patristice. In Europa, converteste te la catolicism si ortodoxism daca esti evreu, laotist, budist sau musulman si duminica dimineata fii ocupat cu slujba de liturghie si refuza somnul ce sminteste, brunchul si shoppingul.
Ia ti femeie de serviciu. In lumea civilizata lucrul asta e vazut atat de prost, topish si imperialist incat vei demonstra un simt remarcabil de curaj si bling.
Asculta Eros Ramazzoti si downloadeaza ti pe walkman Cesaria Evora fara jena.

Daca vrei sa fii original, poarta costum si fii conventional cand te duci la party. La deux piece incalta pantof clasic, si nu cizme naziste, pantofi dickensieni, camperi sau obositii conversi. Pastreaza acest look pentru ministere unde el mai prezinta o pozitie.
Cu isteria nesanatoasa a sanatatii stii ce ai de facut. Termina cu yoga, placa, jogging si alte prostii. Acum e momentul sa ti iei un job part time de chelner pentru miscare sau voluntariat la un centru de copii orfani. Sau daca traiesti in Romania, recicleaza.
Casatoreste te cu concubinul/partenerul, ce hipster o mai face in ziua de azi? Conformismul devine original. (ma rog, inca nu in Romania). Traditionalismul, continuitatea, a ramas de nisa, si devine noua tendinta.

Inchiriaza ti un apartament si vinde tot ce ai. E criza, deci vei pierde enorm. Macar vei fi original si nu un supus/propietar al societatii. Daca ai casa in centru, nu o darama sa ti faci bloc.Vei fi pitoresc.
Bio si sanatatea sunt atat de practicate incat trebuie sa reinvii parizerul, maioneza forever, eurile si restul de bunatati.
Daca iti place sa citesti, ai o problema. Nu o mai fa prin mijloace de transport, ai vazut ca ziarele ce dau carti au succes, cartea s a popularizat, a devenit un accesoriu, prin urmare citeste doar acasa pe furis sau inlocuieste cartea in metrou cu biblia sau editile BPT.
In continuare, un telefon ieftin, vechi si greu e mult mai rar decat ultimele aparitii, asa ca refuza cu obstinatie sminteala consumismului si foloseste telefonul cel mai ieftin si neatragator cu putinta, vei atrage inca priviri. In plus siguranta de sine si neopulenta inseamna si old money.
Camasile inchise pana la ultimul nasture, in stil internat, pantofii rasati, androgini sunt mult mai sexi decat cizmele cu varful ascutit si toc inalt sau decolteul buric. E vorba de invers proportional.
Prefa te ca esti profesionist in Ro. Trimite un email standard tuturor aplicantilor amarati ce nu s au calificat pentru jobul anuntat de compania ta. Departamentul in care lucrezi se numeste resurese UMANE.
Scrie nici un nelegat.
Sau nu ti urma instinctul, valorile, nevoile si placerile si fa invers. In fond te pacalesti doar pe tine.

6 comments:

  1. Ah, e super post-ul! Imi aduc aminte de unul mai vechi, despre ce inseamna sa fii cool. Dar e super-tare "evolutia": de la coolness care era de fapt anti-mainstream, catre mainstream care devine cool, caci si moda se mai schimba, nu-i asa,si back again (doar o umila presupunere:)).Pana la urma trebuie sa alegi sa fii tu insati/insuti. Fara falsa modestie. Zau asa, chiar trebuie sa ai incredere in tine si punct (caci de fapt despre asta e vorba). Si trebuie sa-ti urmaresti instinctul, nevoile si placerile.
    nastasia

    ReplyDelete
  2. Nastasia, bonjour! Da, un hipster firesc hahaha..
    Super din mainstream+cartier cand e spus de un cool, alaturi de lux, de exceptie..devine ironic, original, hipster:) si il inclocuieste pe tare care deja e transferat mainstreamului, si uite asa tare ii ia locul lui caterinca..

    ReplyDelete
  3. Totusi, mai bine hipster, zic. Nu?

    ReplyDelete
  4. Doar daca isi face berea singur, asa cum se cade:)

    ReplyDelete
  5. Si lasa emailurile si scrie scrisori si trimite-le prin posta.

    ReplyDelete
  6. Cat am putut sa rad.. Auzi, chestia e ca balerinii si incaltamintea cuminte si de bun gust si tot asa daca nu e alternata cu ceva mai de tarfa, evident tot de calitate, dar de bimbo, gen:) cizme cu varf ascutit, toc inalt, te plictiseste ingrozitor!

    ReplyDelete