Thursday 24 December 2009

Traditie deci continuitate

Un cubanez pescar venise la noi sa ne intrebe daca nu poate sa ne cumpere palmele de scufundat deoarece la ei nu se gasesc, l am refuzat politicos dar i am facut cinste cu un mojito si am vorbit despre visul cubanez de a fugi spre america, despre capitalism si viata lor de mierda unde nu se intampla nimic decat ocean, mare, soare si rom...dupa care toti europenii calatori tanjeau..N a inteles nimic din ce i spuneam noi in castellana mea imperialista. Eu pricepeam ceva caci erau prea multe similaritati intre epoca lor si epoca ceausista. Ne a zis ca el si ar lasa sotia si copii chiar in clipa asta si ar fugi cu prietena mea alba frumoasa daca ea l ar lua de sot pentru acte. Am ras trist apoi am reluat povestile despre rechini care pe mine ma obsedeaza.

Imi amintesc anul trecut de Craciun eram in Cuba, jucandu ne cu un pui de am uitat cum ii spune, piliti deja la mic dejun pe o plaja pustie cu un soare napraznic si era bestial, atemporal si alte al.
Insa, cumva, ca la o nunta unde te hotarasti sa te casatoresti original in varf de munte doar cu preotul sau pilotul si vulturii drept martori si sfarsita binecuvantarea, te intrebi, si acum ce?

11 comments:

  1. que navidad has tenido el ano pasado! :)

    iti urez unul la fel de frumos si anul asta.

    ReplyDelete
  2. Hei, Rayuela si tie asemenea! Pai, da, dar si asta e frumos in familie iarna...tocmai m au falimentat la monopoly:)

    ReplyDelete
  3. "Si acum"...sa inchidem ochii si sa tragem adanc aerul in piept, sa ne bucuram doar ca existam si ca afara ninge atat de frumos...Sa fii inconjurat de iubire si sa ai mereu speranta si liniste sufleteasca!Craciun fericit!

    ReplyDelete
  4. S, unde esti de ninge asa de frumos, ca la noi ploua de la streasina?
    CF si tie.

    ReplyDelete
  5. si acum ... habar nu am, desi mi-am umplut paharul la loc care imi zambeste perfid, in perfecta nuanta de bordeaux.. si nici tigara nu-mi raspunde, decat cu fum..ma supun deci ambiguitatii momentului.. :)

    ReplyDelete
  6. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  7. Da, mai , Illa, si acum ce facem?
    Fanfan, si tie, mai ales ca esti in tara:)

    ReplyDelete
  8. ..cred ca ne apucam de explorat dialectica intimitatii..daca tot e sa fiu cinica :)

    ReplyDelete
  9. so - wassup? u dead or smth? :P

    ReplyDelete
  10. Strelnikov... Zed's dead, baby. Zed's dead :-)

    ReplyDelete