Tuesday 15 June 2010

Blow-up Vintage Shop














De ce vintage? Pai, sa mai spunem odata ca ai garantia unicatului si a calitatii, pentru ca produsul s a pastrat intact de a lungul unor decenii.

Dumnezeu mi e martor ca am intrat in mai multe vintageuri si second handuri din Europa decat in librarii, desi ma intereseaza la fel de mult dar de cand cu mallul de carti Fnac lucrurile sunt simple, cu lista inarmat te duci si gasesti cartile toate, la preturi bune si nu de butic de carti.
In afara de secondurile din Stockholm care sunt la fel foarte bune, selectionate si cu marfa vintage design, decente la pret, (sacoul chanel e 100 de euro adica cat unul la zara nou, sic) cele din Franta sunt misto desi prea orientate spre hipster. La Berlin nu stiu desi am siguranta ca e o nebunie si acolo si mi l pastrez pentru o data asa cum uneori ne prelungim dorinta, refuzand sa vedem un film bun iesit proaspat desi ne dorim mult de tot sa l vedem.

Am intrat in multe in Franta insa cred ca cel mai frumos spatiu dintre toate a fost asta din Aix en Provence. Avantajul e ca fiind si un orasel foarte burghez, francezul local, nefiind constient de moda, nu se inghesuie deloc, iar Bobo (hipster in franceza) sunt concentrati in Paris sau la vintageurile sezoniere din Saint Tropez. Asa ca marfa e ieftina si nici nu e omor. Nici vorba sa te asfixezi de aglomeratie sau sa te bati pentru o rochie marinar ca in Marais. Preturile sunt bune 10 - 60 de euro orice, ca e provincie, desi oraselul cu vestigii romane unde au poposit bogatanii Marsiliei e al doilea ca scumpete dupa Paris. Design renumit nu prea gasesti, desi parca erau niste lanvin, rayban, dar primeaza colectiile de dungi, bulinele, anii 60, 70, 80, elogiu adus englezilor cu tricourile, sacourile de ofiter, tenisii, rochiile 80, costumele de baie 60, etc, etc.



26, rue Boulegon
13100 Aix-en-Provence
Tel: 04 42 58 36 62
Ouvert le lundi de 14h30 à 19h et du mardi au samedi de 10h30 à 19h30
 
 

5 comments:

  1. WOW ce post pe gustul meu, nu atat ca informatie (nu ca n-as merge cu placere)ci ptr ca si eu am descoperit chiar ieri un magazin vintage uluitor. Nu in A'dam unde preturile sunt exageraaat de mari ci in mai umilul R'dam! Daca vii vreodata prin NL, se num "Cheap Fashion" si are doua etaje pline cu minunatii. Eu am ales o fusta verde cu talia inalta si un croi care nu mai exista pe piata, un fel de figure-hugging midi care se termina in volane. Verde cu polka dots minuscule albe. O minunatie. La 5 minute dupa ce am iesit din casa am si primit primul compliment, de la un necunoscut ptr the "summerish skirt" ;)
    Nu au lucruri de firma, ci mai mult americane.. care momentan sunt f pe gustul meu. Am cautat pe net firma.. care se num "What's hot.." +skirt = dezastru, imi afiseaza numai obscenitati.

    ReplyDelete
  2. Ha. Cred ca stiu stilul ala de fusta, e grozav..dar merge pe bicla doar suflecata nu? Aici ai face ravagii la Ota cu ea. Pai, s a notat in agenda. Si tu iti faci lista cu locurile si adresele muzeelor, secondurilor, etc pe care vrei sa le vezi cand te duci undeva?

    ReplyDelete
  3. Traiasca provincia!
    E foarte misto locul.

    ReplyDelete
  4. ceva tipsuri de shop-uri ca asta in barcelona?

    ReplyDelete
  5. In B. zona misto e Raval (unde e si MACBA, mnacul lor) si acolo sunt si vintageurile. Cateva s pe Carrer Riera Baixa.

    Asemanator poate - mies and felj-

    Sau mai e vintage paris: calle rosello 237, pe colt ramblas catalunya.

    Astept feedback!

    ReplyDelete