Wednesday 2 June 2010

Mi e sufletul coaja

Se trezea mereu dimineata si in loc sa ma mangaie, sa puna de cafea, sa mi zambeasca sau sa faca amor de buna dimineata, ma lua cu chestii din astea profunde... « Am visat ca mi-e sufletul coaja. Dupa rana. Coaja va cadea. Va ramane semnul trecerii vremii.” Frumos, dar ce erectie mai poti avea dupa asa ceva...
De unde naiba atata patetism....Simteam ca o iau razna.
Sau in loc sa se spele pe dinti, primul lucru se ridica ca apucata din pat si isi lua laptopul si tasta iar lucruri insemnate. Cand facea totusi lucruri pamantesti, precum un dus, ii deschideam blogul revelion la sorbona si ii citeam ultima postare:

Se ridică din pat şi luă de pe birou laptopul si îl aprinse. Deschise un document în word şi scrise dintr-o suflare: « Am visat ca mi-e sufletul coaja. Dupa rana. Coaja va cădea. Va rămâne semnul trecerii vremii.”
Cobori scarile si se duse sa isi faca un dus. De parca asa se spala ceva.. Dar nu ai facut nimic... în fond poate il iubesti..greselile din dragoste se iartă...Care dragoste, mai Zoe, a fost sex... Ce greseli? De ce? Cine zice că sunt greşeli? In faţa cui? Pe jos erau aruncate hainele cu care fusese imbracata ieri, cand se vazuse cu el. Rochia rosie tiganeasca, pantofii mov de pe ebay si camasa verde cu floricele rosii..tunica neagra...Se uita la ele. Erau asa colorate aruncate acolo pe jos..ca intr-un film afectat a la bertolucci sau rohmer. Dar ii era lene sa se ducă sa isi ia camera sa fotografieze mormanul..oricum nu avea să uite noaptea aia..Ah, ce s ar mai fi futut cu el...Le baga in masina de spalat si apoi intra in dus.

Era la cafea deja pe terasa cand isi aminti de rufe.
Unele lucruri nu mai pot fi reparate. Despre ce vorbim? De pus o rochie rosie impreuna cu ceva negru la spalat.. Iese o rochie ce iti aduce aminte de cea de dinainte, destul de incercanata totusi. Uneori, daca o dai in multe ape s-ar putea sa iasa negreala, mai ales dacă materialul e bun, bunaoara bumbac sau ceva din fibra naturala, si nu va mai sti decat persoana aceea de trecutul rochiei. Precum Dumnezeu pentru cei credinciosi sau securitatea/terapeutul pentru agnostici, care mai stie si tine minte ca sufletul tau a fost patat de atatea negreli..pentru ca noi uitam. Desi suntem unii din bumbac..Si ne curatam iar şi iar..Altii, sintetici nu patesc nimic...se intampla ceva chimic..

Ce sa te faci cu fetele astea crescute ca la manastire...La ce training sa le duci sa le stergi fisierul cu beletristic, pension, remuscare...

No comments:

Post a Comment