Friday 2 July 2010

Oracol 30 martie 1944

Ora de istorie, biologie, muzica, latina...Sunt vreo 20 de liceeni care se rasfata cu prenume interbelice cu doi de l si ygrecuri...Bobysor, Cory Zieru, Tantzi (Scarlett) Zuca, Miuta Dragomirescu, Titi, Elly Serobotovici, Lilly, Emma, Graman Marin Magrabe (Beby), Marica, Puya Radulescu La Fontaine, Vally, Helena Gheorgiade, Vieru Vasile (Sile), Thea, Denisse, Getta, Votutza, Floricel.

In plin razboi completau oracolul lui Camy caruita toti ii lasa amintiri, promisiuni de iubire si vesnicie si cantecele la moda ale vremurilor iar ea le raspunde ca la messenger cu negru la textele lor, mustruluindu i cochet. (Observatiile autoarei oracolului vor purta un C deasupra)

La intrebarea ce credeti ca este tigarea? Numarul 4, adica Helena, raspunde: ceva misto pentru baieti si propietara oracolului e tulburata de barbarism nu de sexism (desi bucuresteanca) si o cearta: Urat cuvant. Bravo!

Se scrie in romana alternand cu frantuzisme.
Viata la tara nu le place. Na, s bucuresteni. Doar doua fete o prefera pentru romantism. In schimb prefera plimbarelele nocturne pentru inghesuiala... si luna plina. Singuratatea o aleg ironic cand sunt sdruncinati sufleteste.

Spectacolele favorite sunt teatrul, opera, cinematograful si certurile intre 2 fete (sic!)
Adora sa danseze jazz si vals dar nu pot suferi malagamba! (ce introduce moda sosetelor albe in Bucuresti) .
Autoarea oracolului ii cunoaste pe participanti de la scoala (lacasul de inchizitie), de la sfranghia (revellionul) de la Doru, sau din tramvaiul nr 5, frivolitatea lui Titi pedepsita cu Pardon?!

Locuiesc pe bdul Carol, str Atelierului, Anastasie Panu sau pe strazi care nu mai exista : strada Bradisului, strada Filantropia, Parcul Cornescu..
Au 15 sau 16 ani.
In viata admira nimicul, frumusetea, ofiterii de aviatie, desteptaciunea, baietii (multe variante) si un raspuns cu natura.
Iubiti lumina sau intunericul? : Depinde in ce ocazie. Lumina cand sunt cu o fata si intunericul cand e urata.
Locuri de pretrecere? Mananci la birt si te scobesti in dinti la Capsa.

Sunt liceeni la L Sf. E. Vor sa ajunga medica, farmacista, marinar, doctora, medica, o sotie ideala, medica, poet, doctora si ofiter...si cativa nu stiu.
Femeia este jucaria barbatului, fiinta de prima necesitate, interesul barbatului, o fiinta, o pisicuta, un rau necesar, eterna poveste. Baiatul, o bestie cu cap de om, stapanul femeii, prima fiinta omeneasca, un animal feroce.
Iubirea? Nu stiu, pretextul fericirii, un vis trecator, o tragedie, o boala care se vindeca greu
Sarutul...ceva barbar, un obicei nehigienic, atingerea a doua epiderme, ceva cald.
Ii pasioneaza calaritul, scrima, motocicleta si voleyul.
Valorile umane cautate se amesteca burghez provincial si neextravagant iar buna cresterea pare a nu fi intrinseca din moment ce e o aspiratie...
Ce fel de fete sau de baieti va plac?
1. Fetele serioase si baietii bine crescuti.
2. Culte, spirituale si dragute
3. Eleganti si seriosi
4. Simpatici si politicosi
5. Fetele bine crescute si destepte
6. Curajosi si comunicativi...

Amintiri:

Getta : Amintire 31.martie 2000! De cate ori vei deschide acest caet sa stii ca vei avea o injuratura dela mine deoarece m`am plictisit destul scriind

In tot caietul, nici o remarca asupra razboiului.


No comments:

Post a Comment