Thursday 12 August 2010

Pantofi decupaj




De ce ai nevoie?

- o pereche de pantofi vechi de piele
- lipici de decupaj instant rezistent la apa
- o pensula
- reviste sau ziare cu foaie de calitate
- o foarfeca


Ce trebuie sa faci?

- Curata pantofii de piele praf, grasime, etc.

- Gandeste te la design. Alege modelul pe care il doresti pe pantof: ziar alb negru, anumite culori, tipare, personaje, vietati, logouri, sloganuri poate sau amalgam. Daca vrei ceva mai conventional, poti sa optezi pentru acelasi model la ambii pantofi.

- Ia revistele si decupeaza respectivul model care te intereseaza si taie l la dimensiunea unui timbru. (pentru urmatoarele etape trebuie sa ai totul pregatit deja caci vei avea degetele pline de lipici).

- Da un strat de lipici cu pensula pe o mica suprafata a pantofului. Pune lipiciul de decupaj si pe dosul timbrului sau hartiutei in forma de timbru. Lipeste l pe suprafata data cu lipici. Foloseste ti degetele pentru a netezi eventualele striatii ale hartiei de pe pantof.

- Lipeste un alt timbru pe timbrul deja lipit, suprapunandu l pe primul (astfel incat sa lasi la vedere ce desen/culoare te intereseaza) Continua tot asa pana acoperi tot pantoful. De multe ori, va trebui sa ajustezi cu foarfeca anumite timbre ca sa se potriveasca (la varf, calcai, etc). Poti sa ”decupezi” si tocurile. Sau nu.

- Acopera toata suprafata exterioara a pantofului cu un strat de lipici de decupaj rezistent la apa. La fel, acopera cu lipici si marginile care intra in interiorul pantofului. Lasa l la uscat. Adauga inca un strat sau chiar doua de lipici pentru a face pantofii cat mai rezistenti la apa.



Cateva sfaturi:

- Lasa varful pantofului la sfarsit ca e cel mai dificil. Foloseste ori un petec intreg impaturit strategic ori multe timbre mici pentru a l acoperi perfect.

- Desi vei putea fara probleme sa iesi pe ploaie cu pantofii, e de preferat sa nu iei toate baltile la rand.

- Daca faci o greseala sau lipesti un timbru care nu ti place, ai doar cateva secunde la dispozitie sa l scoti. Altfel, nu te apuca sa l scrijelesti, pur si simplu lipeste altul peste.

- Daca ii zgarii, nu i bai, lipeste o noua hartiuta pe locul scrijelit si aplica apoi lipiciul de decupaj rezistent la apa.


Lipiciul special de decupaj rezistent la apa se cumpara din strainatate sau de pe net. Eu am cautat prin capitala de nu stiu cate ori la magazinele speciale si n am gasit.