Tuesday 5 April 2011

Nu purtam decat 5 haine

De ce sa ne mintim. Nu purtam decat cateva haine pe care le rotim. Ideea e nu sa iti ingropi viata in carpite ieftine pe care de altfel le probezi de zeci de ori cu melancolie ca apoi sa le lasi pe pat si sa-ti imbraci iar piesa favorita. 10 tricouri albe, 7 fuste, 10 rochii, niste matasuri, 2 genti, 5 pantaloni, 2 perechi de jeans care sa vina traznet, 2,3 sacouri achizitie. Toate piese una si una, scumpe sau chilipir, dar cautate ani si ani de zile si care merg si iarna si vara. La incaltaminte la fel, 5 perechi si gata. Toti atat de misto incat sa te doara daca nu se mai fabrica.
.......................................
Cum sa stii ca trebuie sa te descotorosesti de o piesa.

Pe asta am primit-o cadou de la mama, zicea ca e din marquizette, tin la ea. Hai, ma, e o porcarie cu flori, iti accentueaza picioarele scurte, da-o la ajutoare.

 Bluza asta de matase lunga o port ca imi ascunde gropitele pe care le fac jeansii...Nu. Afara cu ea. Ori vine la mai multe, ori nu. Si jeansii nu trebuie sa iti faca gropite.

Nu se poate, e yves saint laurent, uite ce brocart, bine, bine, da, dar galbenul nu te avantajeaza, ti-e si mare, vinde-o pe etsy. Dar e brocart, imi amintesc ca dupa 90 atunci comandasera brocart pentru
Peles, si aveau la Gavris 30 de metrii dar fraiera, n-am luat... Alo? Alo?

Dar am vrut mereu o fusta rosie plisata pana la genunchi a la gagicile anilor 60. Pai, da, dar asta vine deasupra genunchilor, nu ai genunchi ososi, nu, imi pare rau, da-o.

Costumul asta elegant din stofa de lana e asa de rasat...o fi, dar lana groasa arata ca dracu pe oricine, la gunoi cu ea, poate asa croitorii se invata sa lucreze numai cu stofa de lana fina si nu patura. Ca sa te incalzesti, exista paltoane groase, sa ti le pui pe deasupra.

Cand o sa mai pun doua kile, astia o sa ii pun la mare cand briza o sa-mi fluture...daca si cu parca... esti depresiva. La gheena.

Sunt hainutele pe care le cari dupa tine in voaiaje insa nu le porti niciodata si ele raman impachetate pe fundul valizei.

De ce ai 10 perechi de jeans si porti doar una? Ce faci cu astia din material gros? Jeansul trebuie sa fie mai subtire ca sa cada ca lumea!

Nu ma mai incap, dar ii aveam cand l-am cunoscut pe El... Hmm, revino-ti, ori slabesti si nu iti mai cumperi nimic, ori ii dai.

Geanta asta nu e de piele, dar uite-te ce culoare, e asa fantezy, ce sa faci draga cu asta, uite ce finisaje indoielnice, cum curg atele, pleaca cu ea de aici, eu nu merg cu tine pe strada cu ea. Si ca sa nu mai spun, te bucuri la chestii ieftine deci incurajezi si pe banditii de la H&M si Zara, munca la negru sau platita cu 1 euro pe zi a minorilor.

Paietele sunt de toapa dar uita-te ce matase la camasa asta... Chiar daca scoti paietele, o sa o ciupesti, mai bine faci o fata de la tara fericita, si e viscoza nu matase!

In loc sa iti iei 20 de sacouri/hainute de la h&m in doi sau 3 ani (adica 20x50 de euro), ia-ti de 1000 de euro unul impecabil de care sa nu iti fie jena si pe care poti sa il porti mereu.

2 comments:

  1. eu fac altfel: daca un an de zile nu m-am imbracat cu o haina, o dau. 365 de zile sint suficiente sa iei o decizie.

    altminteri, ca va? :)

    ReplyDelete
  2. Da. Si asa. Nu e frumos sa o arunci dupa o noapte:-) Draga, mai vin pe la tine, dar nu te gasesc deloc acasa... Ca va, cu viata.

    ReplyDelete