Thursday 15 September 2011

Scroafa in copac

Fata asta este o doamnă astăzi și numai câte o acrită mai îndrugă de vremea pe când scroafa începea să se urce în copac. Stimată în trecut de categoria BGS, în prezent canalul favorit de televiziune, astăzi nimeni nu își mai aduce aminte de fetița asta, căreia i-am dat primul trening de pomană, că mi-era milă de ea, săraca...

Din fericire pentru istorie, fiecare familie sau om are câte un prieten binevoitor care cunoaște adevărul și îl spune cu toate gândurile bune oricui. Cu cât e mai împlinit sau fudul incriminatulul, cu atât ne amintim și mai bine de viața lui de dinainte, aceea pe care încearcă să o ascundă. Acuma desigur, în aceste cercuri nimeni nu vine din altă parte decât de la blocurile IOR. Ca să-și îngroape trecutul comun, și-au construit cartierul Pipera, o America a fugarilor, a noilor îmbogățiți, ce nu si-au mai găsit locul în centru, această Europă de vest neprimitoare.

Pe mama ei, nu mai trebuie să spunem că nu o tolerează prea des,  pe bună dreptate, femeia îi amintește de tot ceea ce este,  iar ea nu vrea să fie decât ceea ce nu este. I-a cumparat o geantă scumpă de marcă din banii ei că nu îi putea da una primită de la amantul ei mafiot, când tocmai pe el voia să-l impresioneze, de parcă el nu știa ce amărâtă era ea cand a luat-o minoră, ca să îi recite Eminescu, Scrisoarea a II a…. Iși dădea bacul atunci, încă era fată cuminte și proastă. Deși îi era greu să și sară pe el și să și recite în același timp, s-a obișnuit. Era viril și nu murea imediat, mai ales în poziția asta de sex leneș. A învățat toată scrisoarea și nu i-a prins rău că asta i-a picat și la examen. La română a trecut dar la matematică a trebuit el să plătească în toamnă ca să se rezolve. Pe vremea aia, umbla cu mai mulți, că altfel nu se descurca. Dădea și de bărbați scârboși, dar nu avea ce să facă, trebuia să înghită și să meargă mai departe, altceva ce era să facă?! Unul era foarte generos și stabil dar îi plăcea să îi tragă câte una peste față când dădea să moară. Pesemne, voia să nu mai iasă cu alții de jenă că avea vânătaie pe față. Dar, pe ea a învățat-o o prietenă să își dea cu gel aloe vera 98% pe vânătaie că îi trece mai repede. I-l aducea o colegă din Cipru că la noi nu se găsea. Și așa și a fost. În 2, 3 zile nu se mai vedea vânătaia și ieșea în cluburi la muncă.

Așa, și i-a prezentat-o pe maică-sa, însă doamna a venit fără geanta de marcă, că îi era jenă de cât de nouă și stridentă era papornița. La masă, doamna s-a înțeles cu amantul fetei ei, în fond, erau de aceeași vărstă, aveau o bază comună, și și-au năpădit amintiri de pe vremea tinereții lor, amantul fiind chiar emoționat de sinceritatea mamei. Fata s-a enervat însă că a fost exclusă și sfidarea cu geanta a pus și ea capac. De atunci nu i-a mai vorbit.

1 comment:

  1. votul natiunii naste scroafe care traiesc si ranesc dupa trufe in palate prezidentiale servindu-ne laturi cu gust de cianuri (vezi rmgc).

    cu stima,
    un cetatean onest

    ReplyDelete