Sunday 12 May 2013

O iubire de o vara

Dupa divort sau de fapt pana sa se pronunte divortul caci legiuitorul protejeaza tinerele iubiri alocandu le un bonus de inca cateva luni de gandire (poate va impacati, mama, voi tinerii va aprindeti repede) traiam in depresia omului crescut in traditia mariajului vesnic. Prin urmare, suferind si intr o deplina confuzie sociala, m am indragostit de Fele Martinez. Mala educacion a fost voalat, periat de povestea subtire si dupa cernut, a ramas Fele in toata maretia si frumusetea sa. Fele, movul camasii lui Gaultier parca si coltul din Madrid cu faiance de secol 19 alba cu turcoaz si mov cu flori micute galbene. Seductie ireparabila.

Nu a fost usor sa i gasesc toate filmele obscure pe care le a facut. Vreo 15. A jucat in tot felul de chestii dar doar in Mala Educacion a reusit sa joace rolul unui barbat frumos. Cum e posibil sa devii atat de chipes desi tu nu esti, cam in asta sta si seductia esteticului reparator al lui Almodovar. Ei, si traiam o viata fericita desi casta.

Si ce noroc pe mine ca lucrand cu spanioli am dat de un director intr un minister al carui frate, regizor de teatru il cunostea. Foarte discret (sau searbad), interviurile si textele gasite pe google despre el nu relevau viata intima si nu stiam ce hram poarta. Zilele treceau incet, pe desktop imi zambea senzual, si imi petreceam zilele cautandu l prin diferite ferestre, lucrand putin iar acasa ii revedeam filmele pe care le imprumutam si rasimprumutam de la biblioteca. Aveam provizii mari de tigari si bombonele de ciocolata varsate cu stafide (acum nu se mai gasesc decat cu arahide). In numele iubirii, a trebuit sa vizionez si toate filmele in care Fele tanar facea animatie cate un minut si aproape ca unele dintre ele imi placeau cel mai mult pentru ca il asteptam si il asteptam si cand nu mai speram aparea drept un vanzator ambulant, un bibliotecar sau un var din provincie. Ii recunosteam vocea, sasaitul particular si ma termina.


4 comments:

  1. cum ti-a placut in "los amantes del circulo polar" al lui medem? :)

    ReplyDelete
  2. R, deloc de lepadat, trebuie sa ti spun! Si tu cum te ai apropiat del cine espanol, fele, julio et machain?

    ReplyDelete
  3. sincer nu-mi amintesc momentul exact al primilor fiori,acum cativa ani, mai mult ca sigur la cel dintai contact cu un film al lui almodovar. mais je sais que c'est pour la vie...

    ReplyDelete
  4. Asa e cu iubirile de o viata, n are nici un rost sa tii minte una alta:)

    ReplyDelete